Vadjutka

Vadjutka

Vadjutka munkáival először a Wampon találkoztam. Mostanában vettem alaposabban szemügyre a weboldalát, és megállapítottam, hogy kiváló ízléssel és figyelemreméltó kézügyességgel készült ékszerei egytől egyig nagyon tetszenek!

Vadjutka

Vadjutka, azaz Wild Judit eredendően szociológus, emellett újságírással, fotóval és mint a képek mutatják, ékszerkészítéssel foglalkozik. Weboldalán érdeklődésének minden területe bemutatkozik, de természetesen én erősen leragadtam az ékszereknél, azok közül láttok most néhányat…

Vadjutka

Vadjutka

Vadjutka

Az alábbiakban Vadjutka bemutatkozását olvashatjátok:

“2002-ben kezdtem a vadjutka márkanév alatt – mely valójában a becenevem – ékszereket készíteni; akkor még hobbiként. Ahogy teltek-múltak az évek lassan rájöttem: az ékszerkészítés számomra több, mint hobbi. Ez olyannyira igaz, hogy a szakmai professzionalizálódás mellett döntöttem: 2010 és 2012 között ötvösséget tanulok.”

Vadjutka


“Az ékszereim különlegessége egyrészt a változatosságukban rejlik, másrészt pedig a textilek és más anyagok kombinálásában. Az eredmény: színek és textúrák színes, bohém és életigenlő elegye.”


Vadjutka

“Hiszem, hogy minden ékszernek megvan a maga személyisége. Ahogy az embereknek is. Azt is hiszem, hogy egy nap minden ékszer megtalálja a maga tulajdonosát, akivel tökéletesen összeillenek.”


Vadjutka

Vadjutka ékszereit megtaláljátok a WAMPon, a Castellum Galériában és az Etsy-n is!

www.vadjutka.hu