Stylewalking


Idén sem maradhatott ki az őszi Stylewalker Night, melynek keretében meglátogattam néhány belvárosi design és fashion üzletet, klassz este volt!

A kirándulás első célállomása a Látomás legfiatalabb, Párizsi utcai üzlete.

látomás

látomás

A Látomás első üzlete emlékeim szerint 8-10 éve nyílt a Király utcában, Julie már akkor is elmondhatta magáról, hogy Budapest egyik legizgalmasabb és legsajátosabb divatüzletének tulajdonosa. Az elmúlt évek során a Látomás komoly nevet szerzett a budapesti divat világában és mára már három üzletben is  megtalálhatjátok  egyedi ruháikat és kiegészítőiket.

látomás

A három üzlet kollekciója nem teljesen azonos. A Dohány utcai üzletben a nagy farmerválaszték mellett a romantikus stílus rajongói is megtalálják a számításukat; virágos ruhák, kifinomult kiegészítők alkotják az árukészlet nagy részét. A Király utcai üzletben találhatók a Látomás legextrább darabjai. A Stylewalker Night során meglátogatott Párizsi utcai üzlet a három közül a legfiatalabb és szerintem legimpozánsabb is, a modern dolgozó nő üzlete, tele ingekkel, blézerekkel, leggingsekkel és a legtöbb kiegészítővel.

www.latomas.hu

forma

A következő állomás a Forma volt a Ferenciek terén. A Formát biztosan ismeritek már, kiegészítők páratlanul széles választéka lelhető fel náluk, csupa szép és/vagy vicces tárgy a design világából.  Az üzletben éppen a Vakondbőr című kiállítás kap helyet, melynek keretében hét fiatal rajzoló – Csordás Levente, Morvay Zsófi, Fillér Máté, Szabó Zsófi, Nosek Mimma, Pál Tamás, Koncz Fruzsina rajznaplóiba leshetünk bele. A kiállítás tart még, érdemes benézni a héten!

forma

forma

www.forma.co.hu

Retrock Deluxe

A Forma után jött a  Retrock Deluxe, az egyik kedvenc budapesti üzletem. Mesés enteriőr, finom részletek és nagyszerű ízlés egy helyen Anh Tuan, Freedoom, Je Suis Belle, Hepp, Sándor Lakatos, Nanushka, Cistas, Adrienn Nagy, Zsega, Szidonia Szep ruháival és kiegészítőivel.

retrock deluxe

retrock deluxe

A Retrock Deluxe-ban Gazdag Ági képei láthatók éppen, melyek hangulatukban tökéletesen illenek az üzlet sajátos stílusához.

gazdag ági

retrock deluxe

www.retrock.com/deluxe.htm

eventuell

Tovább sétálva betértem a Nyári Pál utca 7-ben található Eventuell Galériába, ahol nagyon kedves fogadtatásban volt részem, és a galéria egyik tulajdonosa, Szigeti Szilva mesélt nekem röviden a hazai textilipar helyzetéről és lehetőségeiről.

eventuell

eventuell

Az Eventuell Galéria elődje, az Eventuell Stúdió 1994-ben alakult, Kónya Kinga, Munkácsi Gábor, Szabó Zsuzsi, Szigeti Szilvia textiltervezők és Radnóti Tamás belsőépítész alapításában. Az Eventuell a hazai designerek közötti összefogás  egyik nagyszerű példája, hiszen nyitott, önszerveződő, egyéni utakat járó tervezőkből álló alkotóközösségként az évek során széles körben ismertté és elismertté váltak munkáik kapcsán. Az alapító tagokon kívül az elmúlt években  sok új alkotó is csatlakozott a galériához, textileseken kívül belsőépítészek, ékszertervezők,  és divattervezők is tagjai ma már a csoportnak, alkotóik kis szériás tárgyakat hoznak létre. Az este keretében  a Blue Paprika tervezőpárosának kollekciója kapott nagy hangsúlyt.

eventuell

eventuell

www.eventuell.hu

fregoli

Az Eventuelltől egy rövid séta vitt át a Fregoli bájos kis üzletébe a Bástya utcába. A Fregoli nem más, mint:

Fregoli (fn):
1, mennyezetre erősíthető ruhaszárító szerkezet
2, mindkét oldalán hordható ruha (főleg kabát)
3, átváltozó művész, villámgyorsan átöltöző artista
4, másokat helyettesíteni tudó, alkalomszerűen munkát vállaló személy
(pl. pincér)
5, Detti és Ipek boltja a Bástya utcában
(L. Fregoli 19. századi olasz artista nevéből)

 

fregoli

A Fregoliban a bicikligumi táskáktól a csinos koktélruhákig minden megtalálhaó, ami a friss hazai deisgnt képviseli. Személyes kedvenceim Detti és Ipek pöttyös jegyzetfüzetei!

fregoli

www.fregoli.co.hu

Körutam utolsó állomásaként ellátogattam a Colorbar nagyon vicces kis retró design üzletébe. Itt aztán van minden a hetvenes évek kiegészítőitől kezdve a kortárs design tárgyak és újrahasznosított ötletek széles választékáig. Érzésre olyan, mintha egy design gyűjtő saját kollekciójának darabjai várnák új gazdáikat.

colorbar

colorbar

colorbar

Colorbar – Magyar utca 22.

Tavasszal ismét lesz Stylewalker Night, melynek részleteiről időben tájékoztatunk, ha a mostani kimaradt, tavasszal semmiképp se hagyjátok ki!

www.stylewalker.hu

stylewalkernight.tumblr.com