Zuzmo

Krajcsi Sarolta építész tárgytervező művész nagyjából öt éve készít ékszereket Zuzmo márkanév alatt. A Zuzmo ékszerek érdekessége a különféle anyagok és felületek kreatív kombinációja, kontrasztja, az új anyagokkal való kísérletező kedv és az ebből születő izgalmas ékszercsodák, melyek közül bármelyiket szívesen elfogadnám.

zuzmo

zuzmo

Sarolta kezdetben főleg talált tárgyak újrahasznosításából készítette ékszereit, majd eztán tért át fokozatosan a plexivel való kísérletezésre. Ezt követte az ezüst és az alumínium alkalmazása, illetve a különböző anyagok ötvözése.

zuzmo

“Nagyon izgalmasnak tartom a nemesfém – nem nemesfém társításokat, a kontrasztokat, a kísérletezést új anyagokkal. A legújabb darabok között eloxált alumínium gyűrűk, karékek, fülbevalók, plexi-ezüst és ezüst-tüll kombinációk is szerepelnek.”

zuzmo

zuzmo

zuzmo

“Az inspiráció rengeteg helyről jön – egy utcai sétából, egy színházi élményből, egy képből, zenéből, beszélgetésből, utazásból… Az adja a legnagyobb örömöt, amikor látom, hogy valaki egyszerűen rátalál az egyik tárgyra, amikor jó helyre kerül. És ez az öröm aztán tovább inspirál.”

zuzmo

zuzmo

Sarolta ékszerei megtalálhatóak a Zuzmo.com-on illetve a WAMP-on is, ahol az idei szezonban december 19-én találkozhattok tárgyaival személyesen. Ajánlom, hogy látogassátok meg Sarolta oldalát, ahol az itt bemutatottakon kívül rengeteg izgalmas dolog várja az érdeklődőket.

zuzmo

 

 

Nagyon izgalmasnak tartom a nemesfém – nem nemesfém társításokat, a kontrasztokat, a kísérletezést új anyagokkal. A legújabb darabok között eloxált alumínium gyűrűk, karékek, fülbevalók, plexi-ezüst és ezüst-tüll kombinációk is szerepelnek