Rofusz Kinga illusztrációi

Rofusz Kinga 1970-ben Budapesten született. A Magyar Iparművészeti Főiskolán elvégezte az  animáció szakot, majd a mesterképző kurzust. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Magyar Filmművészek Szövetségének, és a Magyar Illusztrátorok Társaságának. Pillanatnyilag könyvillusztrációval és animációs filmrendezéssel foglalkozik.

Rofusz Kinga

Kinga legfrissebb munkáival a WAMP-on ismerkedtem meg. Két gyermekkönyvhöz készített nemrégiben illusztrációkat, ezek közül az egyik Samu egy unalmasnak induló esős napjának történetét meséli el.

Rofusz Kinga

Rofusz Kinga

Rofusz Kinga

Nagy örömmel látom, hogy az utóbbi időben jó néhány nagyon szép, igényes és komoly művészi munkával létrehozott gyerekkönyv is fel-felbukkan a könyvesboltok polcain. Néhány hete jártunk a Pozsonyi Pagonyban, ahol Piskolti Bernadett és Kárpáti Tibor Pápaszem című könyvbemutatóját ünnepeltük, de nagy kedvencünk még ugyancsak Kárpáti Tibortól a Csókolom Pókmajom! illetve Hohol Ancsa és Boris Juli Terkája is. Jó lenne sokkal több ezekhez hasonló igényes kiadvánnyal találkozni, így a kicsik hamar megismerkedhetnének avval a vizuális világgal, ami valódi értéket képvisel. De vissza Kingához…

Rofusz Kinga

A fenti illusztráció Schein Gáborral való együttműködésből született  Irijám és Jonibe című (mese)könyvből származik. A könyv egy titokzatosan szép verses mese formájában mesél Irijámról, a halkirálynőről és Jonibéről, a madárkirályról. Szerelmük, elválásuk és egymásra találásuk időtlen története ez, amely épp úgy megérinti a felnőtt és a gyerekolvasókat is.

Rofusz Kinga

Idén áprilisban az Irijám és Jonibe elnyerte 2009 Év Gyermekkönyve díját, Rofusz Kinga pedig az év illusztrátora díjat is megkapta. Nagyon Gratulálunk!

Rofusz Kinga

Rofusz Kinga

 

 

Comments are closed.