NON+

Tegnap mesélte egy nagyon kedves barátnőm, hogy kapott egy nagyon klassz pulcsit. “Nagyon szép anyag, kapucnis,  és ráadásul sildes, szóval tudod, olyan, amilyet szeretünk” – mesélte Ági. Én persze azonnal megnéztem miről is van szó. Nem másról, mint Kiss Sarolta által létrehozott NON+ ruhák egyikéről! Nézzétek….

NON+

A NON+ Kiss Sarolta tervezőgrafikus-lakberendező divatmárkája. Hobbiként indult, de egyre szélesebb körben ismert a hazai divat követői körében. Egyszerű vonalak, kényelmes, vagány megoldások, visszafogott színvilág jellemzi a NON+ legfrissebb kollekcióját az Angel Collectiont…

NON+

NON+

Sarolta életében a tervezés úgy indult, hogy egyszerűen nem talált olyan ruhákat sehol, melyek igazán megfeleltek volna az ízlésének. Ezért egy barátnőjével létrehozták a NosDesign-t, majd később saját útját járva NON+ név alatt tervezett tovább ruhákat. Saroltánál az alapszabály az, hogy csak olyan ruhákat készít, melyek neki tetszenek, az aktuális kollekciók színvilága pedig pillanatnyi hangulatát tükrözik. A trendkövetés nem szempont, és a szép számú érdeklődő őt igazolja.

NON+

NON+

A NON+ ruhák kis számban készülnek, és a jövőre jellemző cél is az, hogy egy kollekció inkább több modellt, de kevesebb darabszámot tartalmazzon. A ruhák egy hazai varrodában készülnek, kézzel szabják-varrják őket hosszas egyeztetést, tökéletesítést követően. Sarolta legfontosabb elvárása a minőség, igyekszik válogatott, kiváló minőségű anyagokkal dolgozni. A tervezés folyamatában is a megfelelő anyag felkutatása az elsődleges, az anyag kiválasztása után születnek a rajzok, tervek, minták és a végleges darabok.

NON+

A NON+ ruhák legtöbbjét egy-egy grafikai elem, idézet díszíti. A kollekciók darabjai egy téma, hangulat köré szerveződnek, a grafikák pedig ezt hangsúlyozzák. Mindezt visszafogottan, szolidan. Így alkotnak a kollekciók darabjai egységes, teljes egészet.

NON+

A NON+ ruhák megtalálhatók a Printában, illetve a WAMP-on személyesen is találkozhatok Saroltával. Ha szeretnétek többet megtudni a ruhákról és tervezőjükről, olvassátok Séllei Lilla interjúját a HG-n.

NON+

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.