I wish this was…

Bárcsak lehetne itt egy bio zöldséges, vagy egy olaszos kávézó, vagy egy lemezbolt, vagy egy…vagy…vagy…és…meg…

Candy Chang legújabb, kiváló projektében megmozgatja a lakosok fantáziáját.
 Abból a mindennapi problémából indul ki, hogy a legtöbb város bővelkedik a bezárt boltoktól vagy elhagyatott épületrészektől, területektől. Vannak ingatlanok, melyek akár több évig sem cserélnek gazdát, és általában romosan, piszkosan és lélekvesztve „díszelegnek” a város egy-egy pontján hajdani dicsfényüket siratva. Elég csak a budapesti Rákóczi út egy-egy szakaszára gondolni, de valószínű több száz ilyen pontot meg tudnánk említeni országszerte.

Candy, hogy kicsit felpezsdítse a lakosokat, akik ezekkel a „romok”-kal nap, mint nap találkoznak, megkéri őket, hogy írják rá egy I wish this was matricára, hogy mit szeretnének az adott helyen látni. Legyen az akár egy bolt, vagy valamilyen büfé, de az emberi természet nem feltétlenül ragad le ilyen praktikus megoldásoknál, szerencsére.

És mi sem előremutatóbb, minthogy a helyi lakosokhoz fordulni, hogy saját maguk mondják meg, hogy milyen boltot, szolgáltatást látnának szívesen az adott területen, vagy ingatlanban.
Elvégre őket fogják azok majd kiszolgálni, illetve ők fogják azt fenntartani. Tehát az ötlet, még ha nem is  tud tényleges döntést gyakorolni, nagyon jó visszajelzés a lakosság felől, és a lakosságról.

A matricák, Candy szerint  kíválóan eltávolíthatóak, így a felületen sem maradnak ronda nyomok, ha szerencsénkre, egy nekünk kellemes dolog költözik a falak közé.

A Wish this was egy kiváló és szimpatikus kezdeményezés, hogy a lakosok megosszák egymással (és a városrész vezetőivel) kívánságaikat, vágyaikat vagy csak pillanatnyi érzéseiket.

I wish this was oldal
Még több képet a Flickr-n is megnézhetünk.