Sandra Dieckmann állatkertje


Repülő grizzlik, pulóveres hiúzok, értetlenkedő denevérek, sapkás-sálas farkasok mindennapos vendégek Sandra Dieckmann német származású illusztrátor állatkertjében. Kedveljük őt is és állatkertjének nem hétköznapi lakóit úgy szintén…

Sandra Dieckmann

Sandra a németországi Oldenburg nevű kis faluban született 1983-ban. Gyermekkorát a természet közelsége és az állatok szeretete határozta meg, elmondása szerint mai napig ezekből a gyermekkori élményekből meríti inspirációját hivatásához.

“Tele van a fejem történetekkel, teremtményekkel és párbeszédekkel. Nem is létezhetnék másképp. Azt gondolom, ezért nem féltem soha kis kiskoromban és ez táplálta álmodozásaimat is. Felfedeztem az erdőt, sokat olvastam, rajzoltam, csináltam mindenfélét. És azt hiszem, az óta sem hagytam abba.”

Sandra Dieckmann

Sandra Dieckmann

Sandra Dieckmann

Sandra 2002-ben Londonba költözött. Divattervezőnek tanult és eközben eszmélt rá leküzdhetetlen vonzódására a grafika és az illusztráció iránt. Így hat évet eltöltve művészeti kurzusokon végül is a londoni Westminster egyetemen kitűnő eredménnyel diplomázott grafika szakon.

Sandra Dieckmann

Sandra imádja megfigyelni a világot, kitalálni sajátos teremtményeit, vagy bármit, amihez kreativitás szükséges. 2010-ben létrehozott két közösségi projektet – ezek egyike egy gyűjtőportál kreatív alkotók számára If I was You néven, ahol bemutathatják munkáikat. A másik, Haus Stories elnevezésű projekt nagyon vicces – 100 emeletes ház épül kreatív közreműködők rajzaiból. Eddig 40 emelet magas az épület, így hát ha bárki kedvet kapott, küldje el a saját rajzát, hátha kap egy emeletet! Mindkét projekt nyitott a részt venni vágyók számára.

Sandra munkái közül néhány ingyenesen letölthető a Poolga oldaláról, nyomatai pedig Etsy shopjában megrendelhetők. Nem is drágák, egy A4-es 4000 Ft, plusz szállítás!