Juhász Ádám és az ő lámpái

 

Juhász Ádám 2009-ben diplomázott a MOME formatervező szakának fémműves hallgatójaként. Jelenleg szabadúszó formatervezőként tevékenykedik. Diplomamunkájaként született lámpacsalád meghatározó jelentőségű volt pályafutása során, hiszen az óta is dekoratív világítótesteket tervez.

Juhász Ádám

Ádám nem csak tervezi, de saját maga is kivitelezi lámpáit. Munkáját sok -sok kísérletezés, ötletelés jellemzi,  azt kutatja, hogyan lehetne sík alkatrészekből új, izgalmas téri struktúrákat létrehozni. A formák síkban való leképezése a legfontosabb számára, a felület kétdimenziós világa mely végül összeáll  téri szerkezetté.

Juhász Ádám

Juhász Ádám

Juhász Ádám

A síkban leképezett formák végeredményét digitális úton tervezi meg, melyek kézi technológiával állíthatóak össze. Minden egyes lámpatest egyedi darab. Mindegyik tárgy  javarészt személyes projekt és egy új kihívás, egy új út az egyre innovatívabb és izgalmasabb tárgyak születéséhez. Ádám a jövőben a több egyedi projekten kívül több olyan lámpacsaládot szeretne létrehozni saját gyártóként,  melyek sikeresen megállják helyüket a piacon.

Juhász Ádám

Juhász Ádám

Juhász Ádám

Ádám munkáit alaposan szemügyre vehetitek honlapján, illetve a Rododendronban, ahol meg is vásárolhatóak a nagyszerű darabok!

Juhász Ádám

Juhász Ádám

 

 

 

 

Comments are closed.