I am Los Angeles

A holland újságíró, Joris Debeij heti rendszerességgel mutat be nekünk különleges los angelesiekről egy-két perces, magával ragadó portréfilmeket.

A videósorozat érdekessége, hogy Los Angeles különböző részeiben élő civileket, művészeket mutat be, akik meghatározó figurái a városnak. A projekt már nyolc portéval büszkélkedhet, és határozottan kijelenthetjük, hogy Joris tényleg különleges személyeket állít a kamera elé, akiknek segítségével bepillanthatunk egy kicsit a saját Los Angelesükbe.

Így leshetjük meg Salvador Preciado tetováló művészt munka közben East LA-ben.

A január 16-ai videóban Sean Martint biciklistát ismerhetjük meg.
http://vimeo.com/18843280

A legfrissebb videóban a Fallen Fruit, három emblematikus ötletgazdáját, Austin Youngot, Matias Viegenert, és David Burnst mutatja be nekünk Joris. A három figura hét éve indították útjára ötletüket, melyben térképek segítségével lokalizálják az adott környéken fellelhető gyümölcsfákat, melyek vagy nyilvános tereken helyezkednek el vagy csak a gyümölcságak érhetőek el publikus területről. Mert egy Los Angeles-i törvény kimondja, hogyha a gyümölcsfa gyümölcse (vagy az egész ág) az ingatlan területén kívül van, akkor az már nem tartozik a tulajdonoshoz. Így mindenki számára elérhető javakká válnak. Az első térkép, Public Fruit 2004-ben készült el, és azóta is hatalmas érdeklődésnek örvend a kezdeményezés, mely többek között a publikus és privát terek közti problémákra is felhívja a figyelmet, illetve természet és növényvilág fontosságát is hangsúlyozza.
http://vimeo.com/19076554

A férfi, aki az embereket a cipőjükről ismeri meg. Andy Waller 14 éve cípőket tisztít Santa Monicában. Ő aztán igazán szem előtt tudja tartani a divatot!

 

További videók, heti rendszerességgel frissítve:

I am Los Angeles