Mowo Studio

A lengyel Mowo design stúdió bútorok, hétköznapi használati tárgyak és enteriőrök tervezésével foglalkozik. Megbízóik között magánszemélyek és cégek is megtalálhatók. Bútoraikat és kiegészítőiket Mowo márkanéven forgalmazzák…

Kedvencünk Bufa elnevezésű foteljük, melynek formáját a textiliparból ismert pliszírozás technikája ihlette. A fotel érdekessége, hogy az anyag hullámos mintázatának köszönhetően a hagyományos kárpitozástól egészen eltérő, újszerű anyag-struktúra kombinációt hoz létre. A fotel végleges, összehúzott formája a kétoldalt befűzött zsinór segítségével jön létre.

mowo studio

 

 

 

 

 

 

 

 

mowo studio

A stúdió lámpakollekciója is nagyon izgalmas. A zsinóros megoldás úgy tűnik, elég jól bevált a Mowo stúdiónál, hiszen lámpaburáik is a Bufa fotelhez hasonlóan hajtogatott, összehúzott technikával készülnek. Letisztult, egyszerűen szép anyaghasználatuk és a kreatív zsinóros megoldás teszi könnyen szerethetővé ezeket a termékeket.

mowo studio

 

mowo studio

Aki kedveli a régi tárgyakat, annál biztos siker a régi faládából készült ülőbútor. A hosszú évekig használaton kívül tétlenkedő ládában a Mowo stúdió kreatívjai meglátták a fantáziát. A bútor struktúrájának felújítása után képezték ki a láda hasában az ülőfelületet, melyet kézi szövésű vászonnal borított vastag szivacspárnákkal tettek kényelmessé. A láda új, szürke festése és a régi fa  rusztikus felülete nagyon egyben vannak.

mowo studio

mowo studio

mowo studio

Viccesek a farönkökből kézzel faragott Bobra (lengyelül hódot jelent) elnevezésű kis ülőkék is, melyek az elvékonyodó középső rész ellenére sem instabilak a fa keménységének köszönhetően. Kézi faragás eredményeként  jön létre a filigrán forma és minden darab egészen egyedi jellege – nincs két egyforma belőlük.

mowo studio

mowo studio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mowo studio

És a stúdió talán legérdekesebb darabja a Corner elnevezésű munkahely, melynek prototípusát Lengyelország vezető irodabútor gyártó cége, a Balma S.A. készített el a poznani művészeti akadémia designprogramjának keretében.

mowo studio

mowo studio

 

A stúdió bútorainak sokfélesége mutat bizonyos útkeresést, de ez nem régiben indult design stúdiók esetében teljesen természetes, sőt, valószínűleg szükségszerű. Minden esetre bizonyítja a designerek nyitottságát és azt  a képességét, hogy egymástól teljesen különböző irányokban is képesek gondolkodni és helytálló, minőségi termékeket létrehozni. Aztán hogy a sok irány közül melyik lesz az igazi, elválik majd épp úgy a piaci igényeknek, mint az aktuális designtrendeknek megfelelően. A nemzetközi designblogokon való jelenlét mindenképpen azt bizonyítja, hogy jó úton haladnak a Mowo designerei.

mowo