Tari Zsófi álmai

Nemegyszer beszóltak már nekem: Te álomvilágban élsz! Igen, valóban, igyekszem gyerekszemmel szemlélni környezetemet. Fontosnak tartom, hogy álmodjunk és higgyünk, hogy a világ sötét oldala helyett a színes csodákat tapogassuk. Ezért is örültem meg roppantmód Tari Zsófi SzofitaLand weboldalának. Üzenete ugyanis a következő: „Az álmodozni tudó emberekben sokan csak a „nem földön járó” típust látják. Pedig valójában mindannyian álmodozunk néha… Az álmaink nem elérhetetlen dolgok. Hiszen az álmaink már rég elértek minket. Bennünk élnek. A kihívás csupán az: mersz-e elindulni az úton, amit eléd vetítenek? Az álmodozás nem naivitás. Nem elpazarolt idő. Az álmodozás lépéselőny. Az álmodozás az élet színesebb oldala. Álmodozni annyi, mint észlelni magunkban a csodát. Az álmodozásban ott lehet minden. Álmodozni mindig lehet. Az álmodozás megtérülhet. Álmodozni érdemes.”



Zsófi 2010-ben végzett a MOME animáció szakán. Páratlan animációkat és gömbgyűrűket alkot, melyekben visszaköszön a fenti elképzelés – miszerint ha az ember megfogalmazza álmait, akkor azok valóra válnak. A mesés kiegészítők nemcsak vidámmá varázsolják ruhatárunkat, de erőt is adnak, egy lépéssel közelebb kerülhetünk álmaink beteljesüléséhez és személyes üzenetet közvetítenek. A hógömbökben megáll az idő, konzerválják az emlékeket, az élet és a művészet szeretetét sugározzák. Zsófi számára egy gyűrű elkészítése a filmes látványvilág megalkotásának legkisebb formája.

Mindenképp kattintsatok a Szofita Land honlapra, mely egy képzeletbeli, virtuális gyár, az álmodozók igazi paradicsoma, telis tele izgalmas figurákkal, interaktív alkalmazásokkal. Az oldal egy mini musical, ahol megleshetitek a gyűrűkészítők varázslatos életét. A mesevilágba csöppenve megrendelhetitek saját gömbgyűrűtöket is! Az eladott kiegészítőket egyébként egy térképen is regisztrálja Zsófi, így mindig tudja, melyik kincs kinél, a világ mely táján lapul.

A Szofita művésznévre hallgató lány jelenleg Londonban él, ahová a diploma megszerzését követően utazott. Itt a Cartoon Network kreatív részlegén dolgozik, napjainkban épp egy készülő sorozat látványvilágáért felelős.

Érdekességként azt is elmesélem, hogy Audrey Tautou is egy Szofita gyűrű büszke tulajdonosa, magyarországi látogatásakor egy személyre szabott, mosómedvés gyűrűt adott neki ugyanis Zsófi, akinek mindig ez a kis állatka jutott eszébe a színésznőről. S ha már az állatoknál tartunk, érdemes megnézni Zsófi MTV spot animációit is, melyekben egeret láthattok, de nagy kedvencem a Nyúl York videó is, nem nehéz kitalálni milyen főszereplővel. 😉

Lépjetek be az álmok világába: http://szofitaland.com/

Szép álmokat!