Hétvégi blogválogatás

Újabb hét vége, azaz újabb válogatás kedvenc hazai blogjaink heti bejegyzéseiből. Olvassátok!

Két csodás spanyol házba nyerhetünk bepillantást az Ágy Asztal Tv blogon keresztül.

Tovább az Ágy-Asztal-Tv-re…

Közeledik a tavasz! Nem nem, nem érdekel, hogy esik a hó, ezek csak utolsó erőlködések, hiszen nyúlnak a napok és március van! Virágozzon ki végre minden! És ha tavasz, akkor BRINGA!

Tovább az Urbansnobra…

Biztosan jártatok már úgy,hogy sikeresen beletalpaltatok egy járdán ragadt rágóba. Ehhez nem is kell messzire menni, hiszen manapság már hemzseg az aszfalt a különféle ragadós finomságoktól. Van egy olyan ember, aki az évek alatt lebomló rágókban nem egy bosszantó utcaképrontót, hanem művészi kihívást lát. Ben Wilson, több mint tíz éve kezdett el kísérletezni az utcán eldobott ízesített kaucsukkal.

Tovább a Mindennapi Betevőre…

Candy Chang egyszerre dolgozik várostervezőként és installációkat készítő művészként. A Before I die… akció keretében sikerült a két területet egy kalapba gyömöszölni: New Orleans egyik lebontásra váró házának falát tekintélyes táblává alakította, majd előkészítette a környékbeliek, vagy az épp arra járók álmainak befogadására…

Tovább a Design Pumpára…

Mint lehet néhányan tudjátok is, történt a nagy múltú Stühmer csokival, hogy újraindították, és meg is akarják újítani a kinézetüket, ezért kiírtak egy pályázatot két fajta csokijuk redesignolására, bizonyos elég tág kritériumokat szabva (tehát még a logót sem kellett megtartani). Egy szuper terv a sok közül.

Tovább a Lisztesládára…

Tegye fel az a kedves internetező gyerek a kezét, aki soha nem firkált az asztalra! Vagy legalább a rajztáblára. Gondolom, nemcsak lustaságból emelték olyan kevesen a kezüket. Asztalra rajzolni jó. Még akkor is, ha az asztal lapja tulajdonképp színes papírokból áll. Sőt, akkor csak igazán jó!

Tovább a Gyerekszobára…

Beto Janz brazil designer az egyik helyi deszkás bolt, az Ultra Séries Skate Shop felkérésére gondolta újra az agyonhasznált deszkákat. Hogy miért pont a megúszós koponyaforma mellett döntött, örök kérdés marad, mindenesetre figyelemfelkeltő alkotásokról van szó, melyek az üzlet népszerűsítésére voltak hivatottak, kissé egyéni módon, szórólapként.
Végül pedig egy hangulatos tavaszváró sorozat a vidám színek, virágok és frissesség jegyében!
Az R.E.M. az elmúlt három hónapban igen bőkezűen bánt rajongóival: a karácsonyi ajándéknak szánt Christmas (Baby Please Come Home) feldolgozás után Michael Stipe, Mike Mills és Peter Buck a 2011. március 7-én megjelenő 12 számos Collapse Into Now albumról öt teljes dalt is közreadtak – decemberben a Discoverer és It Happened Today című felvételeket, majd januárban még hármat (Oh My Heart, Mine Smell Like Honey, Überlin).