Iphone tokok régi gördeszkákból – Grove + MapleXO

Lindsay Jo Holmes a Maple XO ötletgazdája  régi gördeszkák újrahasznosításával készít ékszereket. A Grove designer csapata pedig tárgyak tervezésén kívül foglalkozik még reklámgrafikával, webtervezéssel, teljes kreatív projektek megvalósításával is. Kettejük kollaborációjából született a képeken látható régi gördeszkalapokból készült IPhone 4 tokok 50 példányszámú limitált sorozata.

A tokok előkészületei nagyjából egy évig tartottak. Ennyi időbe telt 300 gördeszka lecsiszolása és feldarabolása apró csíkokra, melyek aztán egyesével lettek összeválogatva, a szép színkombináció érdekében. Majd jött a ragasztás, így születtek meg a tömbök, melyekből végül a tokok ki lettek vágva. Természetesen ennek megfelelően nincs két ugyanolyan darab és minden tok előállítása precíz kézimunka eredménye.

Néhány darab a sorozathoz felhasznált 300 gördeszka lap közül

 

Bal oldalon egy törött deszka rétegei látszanak, jobb oldalon pedig a már összeragasztott fa csíkok.

 

Bal oldalon a tokokhoz kézzel válogatják éppen össze a megfelelő színeket. A jobb oldalon már a majdnem kész állapot látszik.

 

Alakul a tok végső formája

 

A már kivágott de még szét nem szedett tokok

 

A Grove egyik munkatársa éppen ragasztja az egyik tokot

A tokok csomagolása sem akármilyen – minden darab bambuszdobozban érkezik a végére ragasztott színes csíkokkal, melyek szintén a régi deszkák származékai.

A tokok megrendelhetőek a Grove oldalán, illetve az utolsó 5 darab Ebay aukció formájában talál majd gazdára.
Az aukcióból befolyt összeget az  Oregon Humae Society számára ajánlották fel a tervezők-gyártók.

 

www.grovemade.com

www.maplexo.com

Via