“Általában a legjobb munkáidat és ötleteidet támadják a leggyakrabban” – Francis Ford Coppola

“Költőiséget és humort viszünk lámpáink megjelenésébe a tervezés első percétől kezdve” mondják munkáikról a DMOCH svéd design stúdió tagjai, David Ericsson és Marcus Berg.

dmoch

dmoch

dmoch

A Francis kollekció alapgondolata az volt, hogy kézi gyártású alumínium lámpákat hozzanak létre a tradicionális technológia alkalmazásával. Egy kézműves mesterrel kezdtek közös munkába, aki a mai napig kézi munkával állítja elő termékeit. Manapság Svédországban alig akad néhány szakember, aki még életben tartja ezt a mesterséget. A projekt egyik fontos eleme éppen a kimúlóban lévő, kézimunkát igénylő iparágakra való figyelemfelhívás volt. A bonyolult formák létrehozásával a mesteremberek kézügyességét, tehetségét és munkájuk nagyszerű minőségét igyekeznek hangsúlyozni.

dmoch

dmoch

“Miután Holger, a kézműves mester elkésztette az alumínium búrákat, különböző transzformációval egyedi jelleget adtunk nekik. Némelyikből levágtunk, némelyiket eltorzítottuk, így alakultak ki a végleges, egyedi formák” – mesélik a designerek.

dmoch

Azt gondolom, a DMOCH stúdió lámpái a tradíció életben tartásának törekvése mellett azért is különlegesek, mert egyedi jellegük, személyiségük képes arra, hogy emocionálisan megérintsék a felhasználót.

dmoch

www.dmoch.se