Hétvégi Blogválogatás

Végre itt a hétvége és van időm alaposabban szétnézni  kedvenc blogjaink múlt heti írásai között.  Mindig nehéz dolog a választás, és nyilván teljesen szubjektív, ezért ajánlom, hogy nézzetek körül alaposan cimboráink háza táján!

A sor elején szeretnék Nektek egy újdonsággal szolgálni, elindult a Now Open, egy kifejezetten nagyvárosi tematikájú blog. Nyitott vagy a városodra? Akkor klikk a Now Openre! Íme egy cikkajánló az oldalról…

Itt lakom! Szunyoghy Viktória

Viktória festményeibe ma már rendszeresen belebotlunk egy-egy budapesti galériában vagy klubban. Most viszont a városáról kérdeztük őt.

Tovább a Now Open-re…

Házak, sziklákkal

Egy újabb szuper inspiratív cikk az Ágy Asztal TV-ről, ez úttal fantasztikus házakat láthattok, melyek sziklák közelében épültek és  közeli kapcsolatban élnek környezetükkel.

Tovább az Ágy Asztal TV-re…

Földgömbök másképp

A Gyerekszobában barangolva kerestem Nektek az igazit a hétvégére, és találtam egy szuper szőnyeges posztot, na azt keressétek meg szépen önállóan, ugyanis ahogy megláttam Wendy Gold földgömbjét Maurice Sendak az Ahol a vadak várnak című könyvének eredeti rajzaival, nyilvánvaló volt, hogy csak ez kerülhet ide! Micsoda öröm, hogy ennek kapcsán lehetőségem van szépen beilleszteni ide Spyke Jonze filmjének trailerét. Minden gyereknek kötelező, aki nem akar felnőni!

Tovább a Gyerekszobába…

Oldschool Criminals

Nagyon kedveljük a Lisztes srácok vizuális vicceit, de a fotósorozatok az igazi nagy kedvenceink! Ez úttal ausztrál bűnözők portréit bemutató sorozatukat ajánljuk figyelmetekbe!

Tovább a Lisztesládára…

A 7 designere – Bokor Gyöngyi

Ember legyen a talpán, aki egyértelműen be szeretné határolni, mi a fő profilja, mivel mindenféle tárgyat szívesen tervez, legyen az bútor, lámpa, vagy apró ékszer. Legtöbb munkája az értékes és az értéktelen fogalmával játszik: „Alapvetően értéktelen anyagokból vannak a tárgyak, de valamilyen formában felhasználják, megidézik, vagy kigúnyolják a klasszikus formavilágot.” Meghökkenteni, elgondolkodtatni és provokálni! – ilyen szellemben készülnek Bokor Gyöngyi munkái. Megszállott tervező, aki folyamatosan újragondolja a tárgyakat, mivel képtelen azt mondani, hogy egy tárgy csak egyféleképpen nézhet ki…

Tovább a Manzárd Café-ra…

Családi víztorony – kilenc emeleten

Kilenc szinten, egészen pontosan, hiszen a kicsi, de annál magasabban fekvő “tetőterasz” is beleszámít. A Zecc Architects mérnökei egy 1931-ben épült víztorony adottságait próbálták úgy kihasználni, hogy kellemesen, ergonomikusan élhető, családi kégli váljék belőle. Nézzük, mi lett belőle!

Tovább a Design Pumpára…

Hogyan adj el egy Banksy-t

Egy Banksy manapság milliókért cserél gazdát. Gondolkoztatok már azon, hogy mit tennétek, ha a kezetek ügyébe kerülne egy ilyen munka? Ez lehetne a nyertes lottószelvényetek a siker és a gazdagság felé. Vannak, akik már rég túlléptek azon, hogy csak gondolkodjanak róla.

Tovább a Mindennapi betevőre…

A párizsi bolhapiac kincsei

A Paris Hotel Boutique-ba új áru érkezett. Persze nem úgy újak. Itt minden eredeti régiség, nem utángyártott bóvli. Mondjuk, hogy ne higgyük az ellenkezőjét, arról az árcédulák is gondoskodnak. Szájtátani azért persze lehet. Nézzük, mi érkezett!

Tovább az Otthon Édes-re…

Veszíts el egy könyvet!

Végül, de véletlen sem utolsó sorban egy nagyszerű kezdeményezés, melyről az Urbansnobon keresztül értesültünk! A kezdeményezés lényege, hogy szándékosan “elvesztett” könyvekkel szerezzünk örömet ismeretlen könyvbarátoknak. A részletekről az Urbansnobon tájékozódhattok!

Tovább az Urbansnob-ra…