7végi blogválogatás

Kész az újabb hétvégi válogatás blogger cimboráink heti bejegyzéseiből. Lesz Föld órája (MA VAN!!!) interjú, illusztráció, enteriőr, kirándulás és mindenféle kreatív ötlet a széles világból. Jó szórakozást!

A Föld órája 2011

A mai napon újra Föld órája,  arra kérünk mindenkit, hogy csatlakozzon hozzánk és a Föld órája mozgalomhoz és 20:30-tól egy órára kapcsolja le a villanyt. Köszönjük!

Tovább a Mindennapi Betevő felhívásához…

Laterna magica a reggelihez

A bűvös lámpás vagyis laterna magica a diavetítők őse volt, ám térhódításának a film megjelenése véget vetett. Időnként mégis fel-felbukkan, de legalábbis ihletet ad egy-egy tervezőnek. Talán azért, mert annyira békés, nosztalgikus hangulatot áraszt. Az biztos, hogy miképp a diavetítőnek, a bűvös lámpásnak is sikere lehet, nem csak a gyerekeknél.

Szeretnétek megtudni, hogy működik? Irány a Gyerekszoba!

Origami a mellékhelyiségben

Természetesen Japánból származik az őrület, ami a wc-papír végének gondos eldolgozásában rejlő lehetőségekből villant fel néhányat. Szeretnétek megtudni, hogyan készül?

Tovább az Otthon édesre

Kertieszemiszom Open

Tudjátok, hogy kell csirkés-tarjás paellát készíteni?  Egy nagyszerű recept és néhány kreatív ötlet, hogyan fogyasszuk el a remekművet a szabadban.

Tovább az Ágy Asztal TV-re!

Itt lakom! Hanyecz Márk

Márk a pesti betonrengetegben görkorizott, majd belevetette magát a budapesti underground életbe. Ma már egy kreatív ügynökségnek dolgozik, és mellette gasztrobloggerként járja a várost a kulináris élményekért. „Vidám érzés az is, amikor a neveden szólít már a bolti eladó is.”  – Itt lakom! második szereplője Márk és a városa.

Az interjút a Now Open blogon olvashatjátok…

Fedezzük fel az alvilágot!

Bizony Budapesten akárhová lépünk, csodát találunk. S igaz ez nem csak a föld színére, hanem a mélyére is. Itt van például Kőbánya. Tán nem sokan tudjátok, hogy a városrész alatt döbbenetes nagyságú és kiterjedésű pincerendszer terül el. Nem olyan közismert, mint a Budavári Labirintus, de legalább olyan érdekes.

Kiránduljatok el az Urbansnobbal a kőbányai labirintusba!

Kyu. illusztrációk

Bemutatkozik Kyu Hwang koreai származású garfikusművész, a grafitcerka nagy barátja.

Az alkotásaiból készült válogatást megtekinthetitek a Lisztesládán!

11 ezer dollár koponyának felszecskázva

Az elvarázsolt dollár – Scott Campbell tetoválóművész 11.000 dolláros alkotása.

Tovább a DesignPumpára!

Az állatok márpedig beszélnek!

Aled Lewis angol designer, illusztrátor gonosz humorral megáldott fazon. Make Something 365 című projektjében az év minden napjára tartogat valami extra különlegességet, valami kreatív apróságot, amivel felrázza a nagyérdeműt a fásult hétköznapokból.

Nézegessétek Lewis szerintem irtó vicces alkotásait a Manzárd Cafén!