Természetes textilek a skandináv design jegyében

Természet és hétköznapi környezetünk ihlette Dorte Agergaard dán textiltervező csodálatos lakástextil kollekcióját. A Pure kollekció párnái, takarói, textiljei az izgalmas mintáknak és a kivételesen magas minőségű digitális nyomtatásnak köszönhetően egyszerre keltenek játékos és esztétikus hangulatot az enteriőrben.

Fotó © Dorte Agergaard

A Dorte Agergaard textilek szakítanak a konvenciókkal. Megjelenésük báját az egyediség, a magas minőség és az izgalmas minták adják.  A kollekció minden egyes darabja azonos koncepció mentén jött létre – hétköznapi környezetünk növényeit és tárgyait az eredeti kontextusból kiemelve új felületen, új környezetben új jelentéstartalommal ruházva fel.

Fotó © Dorte Agergaard

Fotó © Dorte Agergaard

Fotó © Dorte Agergaard

Dorte Agergard dán textiltervező 1973-ban született. A londoni Saint Martins és a koldingi Design School elvégzése után saját neve alatt kezdte el tervezni és gyártani egyedülálló, páratlanul ötletes textiljeit.  A természet képeit viselő darabjai egy pillanat alatt otthonossá varázsolják a legunalmasabb kanapét is, a textileken megjelenő enteriőrrészletek pedig végtelen ötlet és kreatív megoldás forrásaként szolgálhatnak a lakásban.

Fotó © Dorte Agergaard

Fotó © Dorte Agergaard

Fotó © Dorte Agergaard

A textilek mintái digitális nyomtatási eljárással kerülnek a szövetre, ami egészen precíz, aprólékos részletkidolgozást tesz lehetővé. Emellett jóval inkább környezetbarát, mint más egyéb festési eljárások, hiszen jelentősen kevesebb festéket, vizet és oldószert igényel.  A Dorte Agergaard termékek a dán textilipar támogatásával jönnek létre, az alapanyagok kiválasztásakor a helyi gyártók, beszállítók termékei elsőbbséget élveznek.

Dorte Agergaard termékei megrendelhetők online, párnái 128 Euro-tól, nyomott textilei 240 Euro-tól kaphatóak. És igen, szállítanak hozzánk is!

Fotó: Mathilde Schmidt

Dorte Agergaard