7végi blogválogatás

Kicsit megkésve ugyan, de változatlan lelkesedéssel gyűjtöttük össze ezen a héten is blogos cimboráink írásai közül ezt a rövid ajánlót, ez úttal új szereplővel bővült is a válogatás, a Kedvenc Otthon blog bejegyzéseit is figyeljük ezen túl!

 

ArtShoe/ShoeArt

Vannak, akik szerint a cipők sajat jogon művészeti prodoktumok, és vannak, akik ezzel a nézőponttal vitáznak. Mindenesetre festőket, fotósokat, szobrászokat ihletett meg a mindennapi viselet.

Tovább az Urbansnobra!

 

A lámpádhoz illő kapcsoló – Franta Ági új kollekciója

Franta Ági lakberendezőként tudja, hogy egy lakást nem a benne felhalmozott tárgyak tesznek otthonossá, gondosságra van szükség, mely élettel tölti meg a hideg teret. Fény kell, ami több mint világosság. Ezért vált szenvedélyes lámpakészítővé: a látható és a belső ragyogás tökéletes ötvözetét keresi. Elkötelezettsége bohókás kísérletezőkedvvel párosul, vidám játszótereket épít a fénynek.
Tovább a Kedvenc Otthonra!

SZÍVesen hallgatunk zenét

Sportolás közben a zenehallgatás fellelkesít, erőt ad, boldoggá tesz. Gusta Vicentini egy olyan MP3 lejátszóval rukkolt elő, mely zenélés közben a szíved állapotát is mutatja a kijelzőjén (a dalinformációk és a pontos idő mellett).

Tovább a Mindennapi Betevőre!

 

UFO és a faluszépe

Egyed Ufó Zoltán székelyföldi, azon belül is küküllőkeményfalvi fotográfus emberábrázolás-portré kategóriában a Faluszépe sorozatával második (valamint építészet és környezet kategóriában a Digimánia sorozattal első) díjat nyert a Magyar Országgyűlés által kiírt és a Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház által szervezett Együtt-Lét pályázaton. A pályázat célja megmutatni a magyar EU-elnökség ideje alatt a Kárpát-medencében élő közösségek életét.

Tovább a Manzárd Caféra!

 

Citroën ‘EVO’ by Ora-Ïto

A Citroën egy szokatlan concept projekttel rukkolt elő, ami egyáltalán nem baj, hiszen legalább kicsit látunk olyat is, ahol egy művész teljesen elengedhette magát. Ora-Ïto, francia formatervező több éve dolgozik együtt az autógyártó céggel, és úgy gondolta itt az ideje, hogy megünnepeljék valahogy ezt a kollaborációt egy “genetic mutation” nevű projekttel.

Tovább a Lisztesládára!

 

Malibu Beach-i eklektika

Több évszázadnyi antik és a legmodernebb áramlatok találkozása a hely: aranykeretes tükör és szürke gipszfalak, spártaian letisztult, modern konyha és rattanszékek, natúr gerendák és minimál fürdőkád.

Tovább az Ágy Asztal TV-re!

 

Itt lakom! Radio Panic Áron

Ki ne ismerné Panic Radio Áront, vagyis most már Radio Panic Áront? Most megismerjük városát!

Tovább a Now Open-re!

 

Lengyel ötletesség

A lengyel Agnieszka Zielińska bújik meg a Mukaki nevű márkanév mögött, amely kifejezetten gyerekeknek szánt termékekkel foglalkozik. Abból is a jobbik fajtából. Fantasztikus színek, sokoldalú termékek, egyszerű formák. Pontosan oda való, ahová szánták őket: a kölkök szobájába, talpa, feneke, háta alá.

Tovább a Gyerekszobára!

 

Kertvárosi beépített szekrény igényeseknek

Mintha cipőkanállal falazták volna a WBE House elnevezésű, leginkább beépített szekrényre emlékeztető családi kéglit a japánbeli Kasugai kertvárosában. Az AUAU építészstúdió mérnökei otthonos, kimondottan kellemes (kis)családi otthont emeltek akkora helyre, ahol egy platós IFA csak behajtott tükrökkel fér…

Tovább a Designpumpára!

 

A katedrális árnyékában

Esztergomban egy pazar fekvésű kávézó nyitotta meg kapuit a Bazilika árnyékában. Hadd lássuk, mitől lesz jobb az esztergomiaknak és az ott kirándulóknak!

Tovább az Otthon Édesre!