Pieke Bergmans olvadó villanykörtéi

Március végén az Art Paris elnevezésű kiállításon az amszterdami Art Affairs galéria standján mutatták be Pieke Bergman holland tervező Design Virus kollekciójának új darabjait, egy meglepő és vicces asztali, álló, fali és mennyezeti lámpákból álló sorozatot, melyek jellegzetességei a lávaszerűen elfolyó megolvadt izzók.

Pieke Bergmans

Az egyedi lámpakreációk a Royal Leerdam Crystal and Solid Lighting lámpás cégekkel való együttműködésben jöttek létre. A Design Virus kollekció elnevezése arra a veszedelmes vírusra utal, amely a világítótesteket megtámadva azok amorf elfolyósodásához vezetnek, Pieke Bergmans specialitása ez különben, üvegek formaváltozásával, a konvencionális formavilág manipulációjával foglalkozik legtöbb munkája során.

Pieke BergmansPieke Bergmans

A Design Virus kollekció minden darabja egyedi, kézzel készült alkotás kristályból, magas minőségű világítótestek és alkatrészek felhasználásával. Pieke Bergmans munkái egyébként már ismerősek lehetnek azoknak, akik figyelemmel kísérik a skandináv designt, hiszen a Studio Job-bal való együttműködésből született Wonderlamp sorozat néhány éve hatalmas sikerrel járta be a sajtót.

Pieke Bergmans

Pieke Bergmans

Pieke Bergmans

Ha felkeltette érdeklődéseteket Pieke Bergmans munkássága, látogassátok meg weboldalát és ismerkedjetek meg többi munkájával is, érdemes lesz! Mondtam már, hogy bitang jó dolgok történnek ott fenn, Északon?

www.piekebergmans.com