Új Casamania bútorok Milánóban

Nagy meglepetés volt a Casamania a múlt héten Milánóban bemutatott 2011-es új kollekciója. Az idei év újdonságai között vagány, szoborszerű bútorok találhatók, és nagyon bírjuk az újrahasznosított anyagok páratlanul kreatív felhasználási ötleteit is!

Kétségtelen, hogy a Casamania az utóbbi évek egyik legdinamikusabban fejlődő  olasz designcége. 1984 óta működnek, és az elmúlt néhány év során újszerű, vagány szemléletükkel és magas minőségű bútoraikkal az olasz design éllovasaivá váltak. Nézzük néhányat a 2011-es újdonságok közül!

A képen látható robot formájú tároló Fabio Novembre Robox polca. A tervezőjével éppen egymagasságú antropomorf tároló Novembre egy gyermekkori emlékének ihletése alatt született. A Robox használattól függően kap különféle személyiséget, életre keltve az általa elfoglalt területet a térben.

Benjamin Hubert Industry polcát a folyamatosan terjedő város képe ihlette. A különféle polcelemek megjelenése a városban egymás mellé épülő, gyakran stílusukban kissé sem harmonizáló épületekre reflektál. A különböző elemek a városban gyakran fellelhető anyagokból készülnek – a fa, fém és beton alkotórészeket a festett fehér fém keret foglalja egységbe.

Szintén Hubert munkája a Maritime karosszék formavilágát a struktúra és a felület összhangja jellemzi. A finoman megmunkált tömör fa alkotóelemeket kézzel illesztik össze, a forma a fa erezetét követve hangsúlyozza a szék anyagszerűségét.

A Flot nem más, mint egy ötletes puff-füzér. Nem kell szanaszét dobálni a nappalinkban a kis színes puffokat, ha szükségünk van rá, ott sorakoznak katonás rendben az állványukon. A Casamania első sorban gyerekeknek ajánlja a Flot puffokat, de a fehér változat tökéletes megállja a helyét bármilyen “felnőtt” enteriőrben is.

Tobias Juretzek Rememberme széke kizárólag régi ruhák felhasználásával készült. A textileket speciális préselési eljárással hozták formába, így adva új életet az elhasznált ruhadaraboknak. A jövő felé tartó de a múlt értékeit megőrizni szándékozó designszemlélet uralkodik a székek megjelenésében.

A Container tároló egy többfunkciós moduláris rendszer, melynek darabjai a natúr szilfa vázon színben, méretben, formában szabadon variálhatóak. Alain Gilles bútora az északi design tiszta vonalait ritmikus mozgalmassággal dobja fel.

Sam Baron Elisabette sorozata a XVI. század francia bútortervezés remekei előtt tiszteleg. Fa gombjai és esztergált tömör fa lábai egyszerre kölcsönöznek elegáns hangulatot a bútoroknak és emlékeztetnek a nagyi kényelmes foteljére.

Mondanom sem kell, hogy a következő bútor holland tervező munkája – Sophie De Vocht Loop pihenőszéke a holland bútortervezés sokszor elvont, sajátos karaktereit viseli magán, formai szimbolikája lehetővé teszi, hogy saját képzetek társításával egy pillanat alatt közel kerüljünk ehhez a bútorhoz. A fém vázra sajátos tűzési technikával rögzített textil az ülőfelület vége felé egyre inkább kibomlik, organikus megjelenést és egyedi karaktert adva ezzel a fotelnek.

Végül pedig egy kiegészítő – Simone Micheli Good Luck virágtartójának elnevezése a dél-olaszországi szokásra utal, amikor a helybeliek chili paprikával kívánnak egymásnak jó szerencsét.

A Casamania termékeit hazánkban a Mobili Mania forgalmazza!

www.casamania.it