Bioklimatikus építészet Dél-Olaszországban

Bart Conterio olasz építész munkája, a G-M ház az Olaszország dél-keleti szegletében fekvő Leucában található  a tájra oly jellemző zöldellő olajfaligetek és a Földközi-tenger szomszédságában.

A G-M ház egy zöld épület, úgy nevezett bioklimatikus szempontoknak megfelelően tervezett passzív ház, melynek tervezésekor az energia újrahasznosítása és a fenntarthatóság kiemelten fontos szerepet kapott. Az épület tökéletesen illeszkedik környezetébe, és a táj jellegzetes, tradicionális architektúrájába.

Bart Conterio szakterülete a fenntartható építészet és design. Szakmai karrierje során a bioklimatikus építészet szakértőjévé vált, melynek lényege, hogy a tervezés folyamata során a természeti adottságokat, és az időjárási viszonyokat figyelembe véve minimális külső energiaforrás használata mellett a természetes erőforrások előtérbe helyezésével törekszik a lehető legnagyobb komfort kialakítására.

Conterio építészetében a megőrzés is fontos szerepet játszik, tradicionális építészeti megoldásokhoz ragaszkodó, a tájhoz maximálisan illeszkedő épületek dicsérik munkáját.

www.0-co2.it

© 2010 BART CONTERIO ARCHITETTO