A nap birodalma a Szigetre látogat!

Hatalmas kedvencünkkel gazdagodott az idei Sziget lineup, hazánkba látogat a régóta várt Empire of the Sun zenekar!

Az Empire of the Sun Ausztrália legszínesebb elektronikus zenei formációja, amely látványos, egy tudományos-fantasztikus divatgálára emlékeztető fellépéseiről, valamint finoman és elegánsan csábító slágereiről, a Walking on a Dreamről és a We’re the People-ről híres. Romantikus elektro-popzenét játszanak, és ha idegen tollakkal ékeskednének, akkor ők lennének az Ultravox huszonegyedik századi hasonmásai, vagy az MGMT-mozgalom leghűségesebb fegyverhordozói, de nem: rajtuk minden toll és dísz az eredetiség szemet kápráztató fényétől csillog.

Luke Steele mielőtt még átváltozott volna az Empire of the Sun császárává, a Sleepy Jackson zenekarban felfedte megaalternatív énjét a világ előtt, míg a formáció másik tagja, Nick ‘Lord’ Littlemore Elton Johnnal, a Killersszel és Ladyhawke-kal barátkozott, valamint a Pnau néven jegyzett dance-csoportban csiszolta stílusát a világraszóló spirituális kalandra készülve. Így jött lére egy kozmikus pillanatban az Empire of the Sun bemutatkozó albuma, a Császár és a Lord szerelmének gyümölcse, az utóbbi idők leghangulatosabb és legfülbemászóbb elektro-popslágereket tartalmazó gyűjteménye, a Walking on a Dream. A három évvel ezelőtt megjelent Walking on a Dream Ausztráliában kétszeres platinalemez lett, míg az Egyesült Királyságban az aranyig jutott, a lemezről pedig Walking on a Dream, We’re the People és a Standing on a Shore című slágereket kis túlzással a világ összes rádiója játszotta. Nem csoda, hogy 2009-ben a BBC már a jövőt meghatározó együttesek és előadók közé sorolta őket: ezen a tízes ranglistán még Lady Gagát és a La Roux-t is megelőzték.

Az idei Szigeten fellépő duó nevét a kultikus angol sc-fi író, J.G. Ballard Empire of the Sun (magyarul: A Nap birodalma) című regényétől kölcsönözte. További érdekesség, hogy ennek a regénynek a filmes adaptációját Steven Spielberg rendezte, és a film egyik főszereplője az akkor még csak tizenhárom éves Christian Bale.