Kolbászból kerítés, no meg nyalóka

Péntek este, a Stylewalker éjszakáján mi is Budapest utcáin sündörögtünk, s csecsebecsék után kutattunk a kincsesládaszerű üzletekben. Miután a Telepen felfrissítettük magunkat némi nedűvel, célba vettük a boltocskákat, melyek az izgalmas portékákon kívül finom falatokkal, nyereményjátékokkal és kedvezményekkel is kedveskedtek az éjszakai vásárlóknak.

A Rododendron Art&Design Shopban végre saját szemünkkel is megcsodálhattuk Boldog Vince szotyi fülbevalóit, s persze még megannyi más csodás kiegészítőn (gyűrűk, tárcák, táskák, könyvek, övek mezején) is legeltettük szemeinket.

 

Innen távozva (persze nem üres kézzel 🙂 meg sem álltunk a Régiposta utcáig. A 14-es szám alatt megbúvó Bomo Art Naplóbolt volt a fény az éjszakában, hiszen a csodás papírok és noteszek mellett vetítéssel is szolgált az éjjeli baglyoknak.

S ha már a baglyoknál tartunk, na azokkal is találkoztunk, mégpedig medál formájában, a Látomás falain. S hogy ne unatkozzanak, medvék, halak, s egyéb fajok is szórakoztatták a nagyfejű madarakat és leendő gazdáikat. A párizsi utcai üzletben a görögdinnye szeletek árnyékában Pleasemachine cipők is meghúzódtak, a fogasokon pedig szuper pólók, ruhák és tunikák tündököltek.

Szájacskánkat az Insituban tátottuk legnagyobbra, olyan nagyra, hogy éppen belecsusszanhatott egy szép nagy kolbászos nyalóka, az ám! A meglepő ízt a Mástészta Fooddesign Stúdió zárta cukorba. A kreatív csoport a gasztronómia és a design kapcsolatát kutatja, elemzi és értelmezi újra. A nyalóka amellett, hogy kiemeli, megmutatja és megőrzi az ételek leglátványosabb síkját, izgalmas ízvariációkat is létrehoz.



Az immáron kétéves éjszakai mókából a Colorbar sem maradt ki, ahol olyan létfontosságú tárgyakra leltünk, mint például ez a baba, mely ugyebár egyetlen háztartásból sem hiányozhat. 🙂

Sajnos az Eclectickbe már zárórára, a Nyáry Pál utcai Eventuell üzlethez pedig egészen későn érkeztünk, de egy verőfényes nappalon mindenképpen pótoljuk a látogatást!