Visy Dóri természeti kincsei

Visy Dóri a világot nyitott szemmel fürkésző fiatal ötvösművész. Ékszereiben a természet legkülönfélébb elemei köszönnek vissza, melyek az emberi bőrön végül új életre kelnek.

Dórit az érdekes formák ihletik. Mivel nagy természetkedvelő, kiegészítői többek között vízcseppeket, fadarabokat, vagy tengeri sünt zárnak örökre magukba. A motívumokat hol finom, hol szúrós felület veszi körbe, melyek természetessé és modernné varázsolják az egyedi darabokat.


A művésznő először a Budapesti Szolgáltató- és Kézműipari Szakképző Iskolában tanult, az ötvös szakképesítéssel azonban nem érte be, ezért a firenzei Alchimia kortárs művészeti iskolában folytatta tanulmányait, ahol holland, osztrák, német és olasz tanárok okították, főként tervezői gondolkodásra. Kishazánkba visszatérve aztán kiegészítő tanfolyamon és műhelyben fejlesztette tudását.

A feltűnő, őrült formák alapanyaga általában ezüst, vagy a különleges japán ezüstötvözet, a shibuichi, de műgyantából is készültek már ékszerek. Dóri az egyediség hirdetője és pártolója. Vágya, hogy az emberek merjenek érdekes, nem megszokott ékszereket viselni, bátran fejezzék ki egyéniségüket. Szeretné formálni az ízlést, felhívni a figyelmet arra, hogy a megszokott sémákon túl is rejtőzik szépség.

Munkáit a Filter Galériában, a Pannon Arts DEsign Galériában, a Black Box Concept Store-ban, a pécsi Ezüstláz Galériában és a WAMP-on csodálhatjátok és vásárolhatjátok meg.