Hello Wood 2011

40.000 négyzetméternyi terület, 1 hét,  54 hallgató, 17 csapatvezető, 400 liter fröccs, 10 kilométer fa, 14 alkotás – az idei Hello Wood Fesztivál számokban…

A tavalyi évben került először megrendezésre a Hello Wood Fesztivál a MOME Line és az Új Irány Csoport közös szervezésében, mely a nagy sikerre való tekintettel, idén júniusban újra várta az érdeklődőket, ez úttal Csorompusztán.

[vimeo width=”490″ height=”300″]http://vimeo.com/26968215[/vimeo]

A MOME line – design műhely 2010-ben hagyományteremtő céllal kezdett a Wood Fesztivál szervezésébe. Pozsár Péter építész, az Újirány csoport alapító tagja és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója már 2009-ben kiszemelte a koppenhágai alkotótábort, ahol a pályázat útján kiválasztott csapatok egy kilométer falécből valósíthatták meg ötleteiket. A következő évi eseményre már a MOME építészhallgatóit is beválogatta a zsűri, és amikor a Wood Works, a dán szervezésben meghirdetett Woodfestival 2010 rendezője bejelentette, hogy finanszírozási okok miatt kénytelenek egy évvel elhalasztani az eseményt, Péter Bakos Maximot a MOME line ügyvezetőjét bevonva úgy döntött, a Magyar Wood Fesztivál marad.
Július 22-én, pénteken ünnepélyes keretek között megnyílt a Hello Wood workshop kiállítása Csórompusztán, a Kapolcsi Művészetek Völgyével karöltve.
A Csiga, mint monumentális, ikonikus alkotás, a workshop védjegyévé vált a hét alatt. A várakozásoknak megfelelően a legnagyobb sikere a Csigamenetnek volt, hiszen több tucat ember mozgatta a 4 méter magas, 40 négyzetméter alapterületű monumentális lécalkotást, amely körbement a csórompusztai réten.
“Hihetetlen energiája volt az alkotótábornak, amit csak most kezdünk igazán felfogni. Olyan közösség jött létre az egy hét leforgása alatt, amilyet már rég nem tapasztaltam. Jóval a fesztivál vége után, még most is beszélnek, leveleznek egymással a diákok, komoly szakmai és baráti kapcsolatok alakultak ki. Pozsár Péterrel azt tervezzük, hogy jövőre ismét léptéket vált a Hello Wood, újabb művészeti ágakat vonunk be, de ami még ennél is fontosabb: nem művészeti területeket is szeretnénk meghívni, például mérnököket, közgazdászokat, jogászokat stb. Továbbá erősítünk majd a nemzetközi résztvevők számán is, hogy egy európai szintű alkotótábor jöhessen létre. Most viszont a Szigetre koncentrálunk, ahol augusztus 4-én elkezdjük építeni a kiállítást.” – mondta Bakos Maxim, a MOME line ügyvezetője.

Fotó: MOME Line