Ulpius-házalunk

Az Ulpius-ház az egyik kedvenc kiadónk, s nem csupán azért, mert sok-sok remek könyvvel támogatta már a Stilblogot. Úgyhogy most körülnézünk, mi újság az Ulpius-háza táján.

A könyvespolcokon virít például a Csupasz nyulak című regény Tóth Olga szociológus tollából. A retró regény a hatvanas évek végére repíti olvasóit, s azon túl, hogy hiteles korrajzot ad a Ratkó-korszakról, általános érvényű kérdéseket boncolgat, sebeket tép fel, emberi kapcsolatokat helyez új megvilágításba. A szórakoztatóan elgondolkodtató kötet a női szerep társadalmi megéléséről szól, anya és lánya viszonyáról, a nővé érésről, anyává válásról, családi sérelmekről, érzelmekről, a kitörés és a megváltás esélyéről, tehát mindenről, ami a retróőrület mögött rejtőzhet. Tóth Olga alapműként nyilvántartott tudományos publikációi után ez az első regénye.

S hogy milyen könyvújdonságokat hoz az ősz? Például Steiner Kristóf Lélekbonbon című könyvét, mely leginkább egy doboz szellemi csokoládéhoz hasonlatos: bárhol felnyitjuk, szemezgethetünk a hetvenkét történet, emlék, gondolat, álláspont, vagy szokatlan párbeszéd között. Egy lélekbonbon hol viccesen profán, hol szándékosan gejl, hol meglepően mély és ezúttal édesen kesernyés.

A barátságos pozsonyi úti Ulpius Könyvesbolt a tengernyi kötet mellett dedikálásokkal is várja az olvasókat, például augusztus 27-én, a Pozsonyi Piknik napján. A Pozsonyi út 23. szám alatt található üzletben folyamatosan válogathattok régebbi ulpiusos sikerkönyvek között, csupán pár száz forintért! A bolt facebook oldalán rendszeresen értesülhettek az akciókról is.