Prince örök

Rövid beszámoló Prince fantasztikus tegnap esti Szigetes koncertjéről, melyhez Stiller Ákos a HVG-nek készített fotóit vettük kölcsön!

Hatalmas készültség és hatalmas tömeg várta Prince tegnap esti fellépését a Szigeten. Nem hiába, a produkció egyszerre volt kifogástalan minőségű, megindító, látványos, érzelmes és végtelenül szórakoztató. Nem vagyok egy óriási Prince rajongó, nem tudom az összes szöveget fejből, de a koncert végére komolyan megfájdult a torkom. Egyértelműen ez volt a 2011-es Sziget koncertje, de megkockáztatom, hogy a Sziget történetének top 3 koncertje között is kiérdemelt magának egy igen előkelő pozíciót!

Nehéz lenne meghatározni a 2 óra negyven perces koncert csúcspontját, mert a Purple Rain és a Nothing Compares to You pillanatai épp úgy hatalmas sikert, nálam pedig erős libabőrözést vátottak ki. Koncerten bőgni nagyon ciki, de majdnem összejött. Elismerésre méltó, ha valaki 53 évesen, 35 éves pályafutást maga mögött tudva ilyen összeszedetten és fegyelmezetten nyom végig közel három órát, ez a profizmus. Viszont az az öröm, lelkesedés és sokszor könnyes szemű meghatottság, amit a közönség a pop jelenleg a színen lévő egyik legnevesebb képviselőjén a saját szemével lát, pedig a zene szeretete, erről azt hiszem nem is érdemes tovább áradoznom, beszéljenek inkább Stiller Ákos nagyszerű fotói HVG Nagyítás képgalériájából!

A közönség négyszer tapsolta vissza Prince-t és zenekarát, a második után már magunk sem hittük, hogy számíthatunk még egy ráadásra, végül még kettő is lett belőle. Természetesen volt közönségénekeltetés, táncoltatás, tapsoltatás, amire a hazai közönség általában elég bambán reagál, de Princenek nem nagyon tudott ellenállni, gyakorlatilag torkunk szakadtából kiabáltunk végig két és fél órát.

A látogatókon kívül az előadók is látványosan élvezték a produkció minden pillanatát, nagyon valószínű, hogy nem most látta a hazai közönség utoljára Prince-t itthon. Reméljük, aki most kihagyta, legközelebb szintén részesül az elmúlt jópár év legnagyobb és legemlékezetesebb koncertélményéből!

 

Fotó: Stiller Ákos