Ducsai Judit

Ducsai Judit táskái és kiegészítői egyedi formaviláguk és finom, részletgazdag kidolgozásuk mellett a praktikus variálhatóság erényeivel is bírnak. Táskái kezdetektől fogva megtalálhatóak a WAMP-on, Klocc táskakollekciója pedig elnyerte idén a Magyar Formatervezési Díj diák kategóriájának különdíját.

A klocc szó jelentése formára alakítás, jelen esetben organikus formaalakítás filcből. A “Klocc” kollekció táskái és tárolói ezen a technológián alapuló darabok, melyeket letisztult, organikus vonalvezetés jellemez. A szabás nélküli formaképzést és merevítés nélküli formatartást a filc sokoldalú tulajdonsága teszik lehetővé. A táskakollekció darabjai egymástól eltérő méretűek és típusukban különbözőek, minden darab 100% gyapjúfilc alapanyagból és növényi kikészítésű natúr marhabőrből készül.

Judit korábbi táskakollekcióit, a Twins variálható sorozatát és a Daily táskákat a WAMP-ot látogató közönség jól ismerheti már. A hétköznapi viseletre szánt egyedi anyagokból készült női táskák jellemzője az ívek mentén megerősített varrás vonal, az erős, állítható hevederek, és az apróbb tárgyak tárolásához szükséges 3db belső zseb.

A Twins darabok textil és bőr kombinálásából született kézi-, illetve válltáskák. A táskák bővíthetők, méretük egy karabiner áthelyezésével változtatható. A belső rész cserélhető és mosható textil, mely hevederpántok segítségével kapcsolódik a külső, bőr részhez. Így, minden Twins táskához 2 különböző színű textil rész tartozik, melyeket akár naponta öltözékünknek megfelelően cserélhetünk.

A 2011-es férfi kollekció új irány Ducsai Judit munkájában, míg a korábbi kollekciók darabjainak meghatározó anyaga a textil volt, a férfi kollekció esetében a bőr dominál. Darabjai funkcionálisan kialakított táskák-és kiegészítők, melyek karakteres elemekkel, megoldásokkal adnak hangsúlyt a férfi hétköznapi megjelenésnek, így képesek az öltözék meghatározó részévé válni. A darabok gondosan válogatott bőrből, illetve masszív lenvászon párosításából születtek, barna-nyers szín-kombinációban.

A notebooktokok, a kártyatartó mellett a hátizsák illetve átvetős táskák megerősített, zsebekkel kialakított részei mind a praktikumot szolgálják, egyedi stílusban. A férfias, karakteres megjelenést a kézi varrás, illetve az ipari-csavar jellegű fémkellékek hangsúlyozzák, melyek izgalmassá és egyben időtállóvá teszik a terméket.


Ducsai Judit Diploma kollekciója a  „Klocc – Organikus formaalakítás filcből” az idei évben elnyerte a Magyar Formatervezési Tanács különdíját diák kategóriában. A Klocc tárolók a funkcionális szempontok megtartásával, a természetes és minőségi anyagok használatával, formaújító technológiával és az ebből adódó alakíthatóságával illeszkednek környezetükhöz. A zárt tárolók alakíthatóságát a zipzár végpontja határozza meg, eltolásával a tárgy más alakzatot vesz fel.

www.ducsaijudit.hu