Beyond Budapest – Fedezzétek fel velünk a város másik arcát!

Számtalan eldugott csoda van egy városban. Felfedezésre váró történetek, emlékek, patinás épületek, melyek többségéről nem is sejtjük, miféle legendák élhettek egykor, vagy akár a mai nap is falaik között. Ezeket a titkos történeteket ismerhetjük meg a Beyond Budapest sétáinak alkalmával, melyek mindegyike számtalan izgalmas meglepetést tartogat a résztvevők számára!

Hamarosan 5000 követőnk lesz a Facebookon, ami óriási öröm számunkra. Sokat gondolkoztunk, milyen ajándékot adjunk Nektek ebből az alkalomból.  Ezúttal nem design tárgyra, hanem inkább olyan élményre gondoltunk, ami értékes, érdekes, informatív és közel áll a Stilblog tematikájához. Ekkor jutottak eszembe a Beyond Budapest belvárosi sétái. Tudtam, hogy ez lesz az igazi, a csapat pedig volt olyan kedves, hogy felajánlott két ajándék sétát jubileumi nyereményjátékunkra, melyet ez úton is nagyon köszönünk!

A Budapest Beyond Sightseeing csapata 2007 óta szervez ’Szocio-kulturális’ sétákat. Olyan városnéző séták ezek,  melyek nem csupán külföldről idelátogatóknak kínálnak izgalmas kalandot –  interaktív, élményszerű városnézéseiken Budapest ismeretlen arcát mutatják be, mellyel valószínűleg a legtöbben szinte soha nem találkozunk.

Olyan nem szokványos belvárosi utakat kínálnak az érdeklődőknek, melyek során a belváros eldugott szegleteit, nevezetességeit és lakosait is megismerhetik a látogatók. A séták nagy hangsúlyt fektetnek szociális kérdésekre, bemutatják a fővárosban élő kisebbségek életmódját, olyan izgalmas helyekre kalauzolnak el, mint egy belvárosi lakászsinagóga, egy cigány muzsikuscsalád lakása, vagy különleges belvárosi műhelyek. A Beyond Budapest az egyik első hazai societal enterprise, amely anyagi bevételen túl társadalmi hasznot termel. A csapat tevékenységét az Európai Bizottság 2009-ben a Kreativitás és Innováció Évében Jó Gyakorlattá’ nyilvánította. 2010-ben a Józsefvárosi Önkormányzat  Képviselőtestülete Józsefvárosért Díj’-al jutalmazta munkájukat.

A Beyond Budapest az állandó séták mellett rendszeresen szervez 1-1 tematikus kirándulást is, ezért érdemes rendszeresen ellátogatni webodlalukra, és követni őket a Facebookon, nehogy elszalasszatok egyszeri, megismételhetetlen kirándulásokat a város eldugott részeiben.

A Beyond Budapest állandó sétái:

’Nyócker Málló Pompája’, 3 órás kalauzolás a kerület Palotanegyed részében és a körúton túli omladozó gangok világában, exkluzív látogatással egy helyi cigány muzsikus családnál;

’A Nyócker Csillagai’, 2-2,5 órás séta Józsefváros zsidó hagyatékának megismerésére, európában egyedülálló lakászsinagóga látogatással;

’Barangolás a Palotanegyedben’, 1,5-2 órás romantikus kalandozás a XIX. századi pesti arisztokrata központ saját gyűjtésű történeteivel és egy pohár minőségi magyar borral;

’Belvárosi Bóklászó’, 2 órás barangolás Pest történelmi belvárosában játékokkal, belső helyszínekkel.

Nyereményjátékunk keretében ajándéksétát sorsolunk ki a Beyond Budapest jóvoltából 2 fő részére azok között, akik likeolják a Beyond Budapest Facebook oldalát és bejelölik magukat a Stilblog Facebook oldalán található képen (klikk a képre és irány a Facebook!) A sétát a nyertes maga választhatja ki a felsoroltak közül. 

Sok sikert!

www.beyondbudapest.hu