Midnight Music – Komolyzene partiarcoknak

A Midnight Music a Budapesti Fesztiválzenekar által szervezett új koncertsorozat, amely azoknak szól, aki éjjel élnek és nappal alszanak. Az első koncert 2012. január 21-én, szombaton 23.30-kor kerül megrendezésre a Millenáris Teátrumban Fischer Iván vezetésével.

A Midnight Music célja, hogy kicsit kiszakítson a középszerből, hogy felrázzon és emlékeztessen minket, hogy a komoly zene menő, szórakoztató, értékes, új élményeket generál, amiről egyre inkább hajlamosak vagyunk megfeledkezni.

A Mindnight Music ötlete a 2011-es őszi Critical Mass alkalmával pattant ki a Fesztiválzenekar tagjainak fejéből, amikor több tízezer biciklis fiatal előtt léptek fel a Szépművészeti Múzeum árnyékában nagy sikerrel. A siker magáért beszélt, nyilvánvalóvá vált, hogy a fiatal korosztály is nyitott a komolyzenére, ezért vágtak bele a koncertsorozat szervezésében annak reményében, hogy  a  klasszikus zenét hatékonyan eljuttassák ehhez a generációhoz, hogy azok is kedvet kapjanak a dologhoz akik nem járnak rendszeresen komolyzenei koncertekre és egyértelmű legyen, hogy ez csak jó lehet!

A Budapesti Fesztiválzenekar és vezetőjük, Fischer Iván nevét világszerte jól ismerik a klasszikus zene rajongói. Több mint 28 éve járja a világot a zenekar, amelyben Budapest legjobb muzsikusai zenélnek. 2011-ben százezer kilométert utaztak, s hatalmas sikereket arattak az európai és az amerikai kontinens 14 országában. A zenekar kvalitását jelzi, hogy a New York Times az év három legjobb operaelőadása közé választotta a Fischer Iván által rendezett és a fesztiválzenekar közreműködésével bemutatott Don Giovanni Kennedy center-béli előadását. A zenekar vezetője Fischer Iván valódi nemzetközi sztár, idén őt választotta meg az év karmesterének az Angol Királyi Akadémia, pár hete pedig a Berlini Filharmonikusokkal aratott nagy sikert. A Budapesti Fesztiválzenekar természetesen Magyarországon koncertezik legtöbbet, évente közel félszáz koncertet adnak Budapesten, klasszikusokat, moderneket, mindenből a legjobbat!

A Midnight Music sorozat első koncertjére 2012. január 21-én a Millenáris Teátrumbankerül sor, 23.30-as kezdettel. Jegyet a helyszínen, vagy akár is tudtok vásárolni!

Még több infó az eseményről a koncertsorozat Facebook oldalán!

Mi biztos nem hagyjuk ki, ott találkozunk!