Kezdheted! – Közösségi támogatás kreatív projektek megvalósulásáért

Vadiúj és nagyon klassz kezdeményezést mutatunk most be Nektek. A Kezdheted! koncepciója lehetőséget teremt kreatív projektek megvalósulására egy inspiratív közösségi felületen keresztül. Minél több a támogató, annál több nagyszerű koncepció valósulhat meg. Támogassunk együtt, hogy kezdhessék!

A Kezdheted! ötlete a külföldön már évek óta nagy sikerrel működő közösségi támogatás rendszerén alapul. Az alkotók lehetőséget és teret kapnak terveik, ötleteik bemutatására, megjelölik, mennyi a projekt megvalósulásához szükséges összeg, melyet az oldal látogatói közös támogatás formájában dobnak össze. Ahogy összegyűlik a pénz, indulhat is a projekt, a támogatók pedig különleges ajándékokat kapnak  támogatásukért cserébe és az élményt, hogy személyesen részt vehettek egy jó dolog megszületésében.

Alábbiakban a Kezdheted! bemutatkozó anyagából közlünk részleteket, olvassátok el és csatlakozzatok a kezdeményezéshez!

“Úgy gondoljuk, hogy minden ötlet megérdemli a figyelmet, így jelenleg 9 kategórián belül bármilyen projektet befogadunk, amely értéket hoz létre és nem önös célokat szolgál. Egy projekt értékét a 3 lépcsős KKP (Kezdheted Kész Projekt) szűrőrendszeren keresztül ítéljük meg. Ennek pillérei:

  1. a gyűjteni kívánt összeg és időtartam aránya, (feltöltés után nem változtatható)
  2. a tartalom kifejtése projektleírással és szemléltető eszközzel, (feltöltés után frissíthető)
  3. a kivitelezhetőség alátámasztása költségvetéssel és ütemtervvel (nem publikus).

Ha a projekt kikerül az oldalra a projektkiíró a felajánlásokkal ösztönözheti támogatóit. Ez egy kiadvány esetén lehet egy dedikált, egyedi borítós példány, akár az alkotó személyes felolvasása. Rövidfilm esetén a támogatók féltüntetése co-producerként, vagy egy backstage pass a koncertbelépő mellé. Ezek célja a támogatók inspirálása nem az anyagi értékén, inkább a kreatív megfogalmazáson keresztül.

A projektkiíró amellett, hogy felületet kap ötlete prezentálására és finanszírozására, kockázat nélkül tesztelheti azt, mivel az oldal mindent vagy semmi alapon működik: ha a meghatározott idő alatt – 60,30 vagy 90 nap – nem gyűlik össze a kívánt összeg,a projekt sikertelennek minősül és az addig beérkezett támogatások visszautalásra kerülnek.

Ahhoz hogy egy projekt megvalósuljon meg kell találnia és győznie támogatóit. Ehhez a kreativitáson kívül marketing szemléletre is szükség van. Ebben a projektkiírók nagy részének azonban kevés a tapasztalata a Kezdheted ebben is segítségek kíván nyújtani az ötletgazdáknak, workshopok szervezésével, illetve szakmaspecifikus tanácsadással kurátorokon keresztül.”

Végül szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani 3 projektet, melyek erősen felkeltették az érdeklődésünket. Klikk a képre a projektek megismeréséhez! A teljes ismertető letöltéséhez kattintsatok IDE!

www.kezdheted.hu