Alba Collection – Tervhivatal

Ismerkedjetek meg a hazai bútortervezés egyik legizgalmasabb újdonságával, a Tervhivatal Alba bútorsorozatával. Friss és előremutató munka, lelkesítő színfolt a hazai bútortervezés területéről.

Hatalmas örömmel fedeztem fel tegnap a Lakástrend hazai tervezőket bemutató Madeinhungary tárlatának keretében a Tervhivatal Alba bútorait. A Tervhivatal tavalyi Substitute sorozatának öncélú, erőlködő darabjai után az Alba természetes formavilága és letisztult, puritán vonalai nagy megkönnyebbülést jelentenek.

Az újdonság, mint kifejezés valójában tévedés az Albát illetően, hiszen a Tervhivatal ebben a sorozatban Lakos Dániel 2001-ben napvilágot látott Dune íróasztalát és székét, illetve az 1999-ben tervezett Sinus polcát értelmezi újra Benedek Zsanettel való együttműködésben. Az eredetileg bükk furnér bútorok fehér lakkozást kaptak, így jellegük könnyedebbé, légiesebbé, stílusuk pedig egészen frissé vált. A tervezők arra a kérdésre keresték a választ, hogyan lehet egy aránylag nagy tömegű bútor a méretétől függetlenül légies. Arra törekedtek, hogy megteremtsék a harmóniát a funkció és a forma, a tömeg és a megjelenés finomsága között. Azt hiszem, ez igen jól sikerült is!

A Sinus polc eredetije 1999-ben elvitte a japán IFDA fődíját. A zsűriben olyan nevek ültek, mint Sir Terence Conran, Toshiyuki Kita, vagy Paolo Piva. A polcot 2000 óta Japánban gyártják.

Tervhivatalék persze nagyon profik – a bútorokhoz sikerült Vigh Attilának köszönhetően olyan képanyagot készíteni, melyek tökéletesen hozzák a bútorok könnyed jellegét, az általuk közvetíteni kívánt hangulatot. Biztos vagyok benne, hogy a közeljövőben számtalan nemzetközi designblogon fogjuk büszkén viszontlátni az Alba bútorokat!