Lakástrend 2012 – Elmentünk, megnéztük!

A 2012-es tavaszi szezont átfogó, minden területre kiható alapos trendszemlével indítja a 15. Lakástrend Kiállítás és a Budapest Essential Looks ma induló közös eseménye. Az egész hétvégén át tartó kiállítás keretében képet kaphatunk a hazai bútorvilág jelenéről, emellett bemutatkozik néhány fiatal iparművész hazánkból és a környező keleti régióból.

Az idei Lakástrend a Budapest Essential Looks-szal együttműködésben jött létre. A rendezvény a Millenárisban kapott helyet, míg a B épületben a lakberendezés és a design barátai nézelődhetnek, a szomszédos épületben a divat és a szépségipar kedvelői találnak változatos programokat a hétvége folyamán.

Ahogyan azt már 11 éve megszokhattuk a LAKÁSTREND elválaszthatatlan része a madeinhungary tárlat, melynek elsődleges célja, hogy teret biztosítson azoknak a hazai formatervezőknek, iparművészeknek, akik önnálló designerként fejlesztik a lakáskultura tárgykörébe tartozó egyedi és kisszériában gyártható bútoraikat, kiegészítô tárgyaikat, lakástextiliáikat.


A tárlat kiemelt eseménye “Év Ékszere 2012” díj odaítélése, különleges újdonsága pedig a 2012-ben az International Visegrad Fund jóvoltából megvalósuló meed (Meeting of European and Central Eastern European Designers), amely a visegrádi négyek feltörekvő design innovációiból mutat be példákat. Hosszú távú célja, hogy találkozási pontja és együttgondolkodási műhelye legyen a közép-európai régió feltörekvő tehetséges designereinek és szakmai szervezeteinek.

A Lakástrend kiállítás a hétvége folyamán számtalan tematikus programot kínál az érdeklődőknek. Külön kiemelnénk a Madeinhungary által szervezett, hazai és nemzetközi iparművészek munkáit bemutató előadásokat, melyek egészen biztosan számtalan érdekességgel szolgálnak, akár csak a Millenáris B épületének galériáján helyet kapott Madeinhungary tárlat.

www.lakastrend.hu