Zim&Zou és a papír

A Zim&Zou stúdió színes repertoárjában aprólékos munkával elkészített papírszobrokat, installációkat, grafikát és illusztrációkat találunk. Ez úttal Cabinet de Curiosités elnevezésű munkájukat mutatjuk be kismadarakkal, ékkövekkel és mindenféle rovarokkal.

Lucie Thomas és Thibault Zimmermann francia grafikusok 25 éves korukban hozták létre a Zim&Zou stúdiót, miután elvégezték a művészeti iskolát. A francia kreatív stúdióban a számítógépes tervezés elsőbbsége helyett a manuális technikáké a fő szerep – valódi papírtárgyak születnek itt, melyek létrehozásánál nem sajnálják az időt és az energiát.

Illusztrációik elkészítésének során a grafikai elemeket szinte mindig papírból készítik. A papír számtalan lehetőséget rejt magában, sokoldalú, rugalmas, változatos formák bizonyítják, hogy szinte bármi megvalósítható ilyen formán. Az elkészült szobrokból háromdimenziós installációk születnek, ezeket lefotózva jön létre a végső kreatív alkotás.

Személyes kedvencem a Zim@Zou repertoárjából a Back to Basics sorozat, melyben a nyolcvanas-kilencvenes évek ikonikus szórakoztató elektronikai cuccai születnek újjá papírból, nézzétek:

www.zimandzou.fr