Május végén jön a Henry Waltz projekt első rövidfilmje!

Biztosan emlékeztek még Emil Goodman alkotására, a Henry Waltz világra! Tegnap kaptuk a nagyszerű hírt a nagytehetségű fiatal alkotóktól, hogy május végére elkészül a projekt első rövidfilmje, melyből az első filmelőzetes már áprilisban látható lesz. Nagyon várjuk!

A zenés kísérleti film főhőse az összetört szívű Oriol Vandela, a bolygó legnagyobb szupersztárja, aki utolsó előadására készül a teaserből már ismert Henry Waltz világban. A projekt a címszereplő Oriol Vandela zenészről kapta a nevét, aki emellett hangját és arcát is kölcsönzi a film fő karakterének. Az ötperces rövidfilm készítésében Emil Goodman mellett Menzkie is részt vesz, a zenét Pascal Ayatti szerzi, a forgatókönyvet Varjasi Farkas Csaba írta.

Emil Goodman Henry Waltz előzetese tavaly jelent meg az interneten, azóta számos animációs és design blog ajánlotta, nézettsége meghaladta a százezret a videómegosztókon. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen frissen végzett 27 éves Goodman – aki évek óta építi Henry Waltz világát, karaktereit és a bolygó szabályrendszerét, – nagy lehetőséget lát abban, hogy irányításával egy teljes csapat dolgozik a filmen: “óriási nagy élmény számomra ennyire profi és tehetséges emberekkel együtt dolgozni, szinte nem is szoktam hazajárni a stúdióból.”

Az Oriol Vandela rövidfilm a Krez Film és az Umbrella Stúdió koprodukciójával jön létre, saját finanszírozásból. A gyártás februárban kezdődött az Umbrella Stúdióban, Budapesten, a film május végére készül el. Az Oriol Vandela a Henry Waltz transzmédia projekt első rövidfilmjeként jelenik meg, ezt várhatóan majd egy egész estés animációs film követi, melynek fejlesztése már megkezdődött. “Az Oriol Vandelát egy fajta pre-spin-off-nak tekintjük, azaz a Henry Waltz világából az egyik mellékkarakter történetét mutatjuk be. Ennek gyártásával fel tudunk készülni a Henry Waltz nagyfilm gyártására, aminek forgatókönyvét most fejlesztjük, finanszírozásáról pedig több lehetséges koproducerrel tárgyalunk” – nyilatkozta Kresmery Dániel, a Henry Waltz producere.

“Részünkről az Oriol Vandela projekt nem csak egyedi látványvilága és megragadó története miatt izgalmas, hanem azért is, mert a filmben keverjük az élő felvételeket, a 2D és 3D animációkat, így maga a gyártási technika is újításnak tekinthető az animációs szakmában. Nagyon innovatív, de ugyanakkor nagyon egyszerű megoldásokat dolgoztunk ki, melyek egyszerre eredményeznek hatékony gyártási ütemet és gyönyörűen egyedi látványvilágot.” – mondta el Kázmér Miklós, a film producere, az Umbrella Utómunka Stúdió és Kreatív Műhely társ-ügyvezetője.

 Az alkotók áprilisban kiadják a film első előzetesét, melyet nagy kíváncsisággal várunk! Ez úton kívánunk sok sikert a Henry Waltz projekthez!

www.henrywaltz.com