Postbook

Milyen gondolatok motoszkálnak a fejedben esténként, s napközben? Rágódsz a nap negatív történésein, feszülten puffogsz a körülötted hömpölygő ideges, durva, viharos embertenger miatt, szomorkodsz a Téged ért bántalmakon, panaszkodsz, kritizálsz? És reggelente? Kapkodva készülődsz, s még fel sem szálltál a villamosra, de már felbosszantott egy vadidegen? Vegyél inkább Postbookot a kezedbe, és dédelgesd a megkezdett mondatait… 😉

Töprengj például ezeken:

  • A legfigyelemreméltóbb ember, akivel ma találkoztam…
  • Ma megdicsértek azért, mert…
  • Ma kaptam valakitől egy…
  • Ma kipróbálom a…
  • Ma azért sem fogok megharagudni arra, aki…

De feladatokat is olvashatsz a Postbook naplókban:

  • Ízleld meg egy olyan nép konyháját, amelyikkel még nem találkoztál. Ha van érzéked a főzéshez, el is készíthetsz egy ételt recept alapján.
  • Érdemes néha új dolgokat kipróbálni. Ma ne a megszokott útvonaladon menj haza a munkából/suliból.
  • Irigyled az énekeseket, akik egy koncerten a színpadról a tömegbe ugranak? Csak néhány barátodat kell beszervezned és mindannyian kipróbálhatjátok.

Ilyen, és ehhez hasonló befejezetlen félmondatokat, feladatokat találhatsz a különleges naplóban, amit egy nagyon kedves házaspár, Anna és István álmodott meg és készít nagy lelkesedéssel. A néhány példából is kiderül, hogy a pár életszemlélete igen pozitív, pedig sok nehézségen mentek keresztül. Mindennapjaikat mégis derű és nyitottság jellemzi, észreveszik és megélik az élet legapróbb örömeit is, ahelyett, hogy mindenen idegeskednének. Sőt, a vidámságot, a fejlődés lehetőségét másokkal is szeretnék megosztani, ezért alkották meg a Postbookot. A speciális napló gondolkodásra, tervezésre készteti kitöltőjét, kizökkenti a mókuskerékből, a mindennapok szürkeségéből, s a sok-sok stresszforrás helyett az apró csodák felé irányítja a figyelmét.

Anna egyébként kiadványszerkesztő, István pedig magyartanár és újságíró. Az inspiráló szövegeket István írta – egy éjszaka leforgása alatt! –, Anna pedig – aki édesanyjától és nagymamájától tanult varrni – a kötetek vászonborításáért és alnyomataiért felel. A 9×13 cm-es, magyar és angol nyelven is kapható könyvecske 120 oldalas, minden napra 4 bejegyzést rejteget, de természetesen szabadon választható, milyen gyakran „posztoljuk” emlékeinket. Nincsenek oldalszámok, sem dátumok, melyek sorrendet vagy korlátot szabnának.

Persze az élet nem csak játék és mese, ki kell adnunk magunkból a keserűséget is, ezért a napló hasonló bejegyzéseket is tartalmaz:

  • Ma a legnehezebb az volt, hogy…
  • Ma azon háborodtam fel, hogy…
  • Ma hazudtak nekem, amikor…

Ha még sosem írtál naplót, vagy úgy érzed, nincs időd nap mint nap bekezdéseket írni, ne aggódj, itt nem a mondatok száma a lényeges, sokkal inkább az, milyen kedves és előremutató gondolatot csalogatsz elő a fejedből. Egy idő után aztán észreveszed, napközben is kedves dolgokon morfondírozol, s életformáddá válik az új élmények keresése, a megvalósítás, a figyelés, a gondolkodás, a mosolygás.

Rendelj magadnak és barátaidnak, rokonaidnak is Postbookot, vagy vásárold meg a WAMP-on, ahol legközelebb április 15-én válogathatsz például belül baglyos, robogós, kívül pedig muffinos, vagy virágos naplók között.

Anna és István egyébként sok-sok fejlesztésen töri a fejét, úgyhogy érdemes figyelni a híreket a Postbook honlapján!