KREA Diploma 2012

Végre elértünk az idei tanév végére is, ami nem csak számunkra jelent személyes örömet és sok-sok szabadidőt, amit írással tölthetünk, hanem a diplomázók és a kreatív szakterületek rajongói számára is. Az idei diplomaidőszakot a KREA diplomakiállításának beharangozójával kezdjük – az iskola tervezőgrafikus, divatstylist, enteriőrtervező szakos hallgatók diplomamunkáit valamint a végzős fotósok és tervezőoperátorok alkotásait bemutató kiállítás június 2-tól látogatható az intézményben!

A KREA enteriőrtervező szakon diplomázóinak feladata a KREA Művészeti Alkotófalu, egy műhelyeket és lakó-konténereket is magában foglaló művésztelep komplex megtervezése volt, egyedi építészeti, enteriőr és formatervezési megoldásokkal. A helyszín egy Budapesttől 45 km-re fekvő apró település, Gomba, ezért a tervezési koncepció középpontjában a környezettudatosság, a fenntartható életminőség, és az ökocraft, mint a design és a kézművesség egységének megteremtése állt. Az alkotófalunak szervesen illeszkednie kellett a település szerkezetéhez, figyelembe véve a falu és az ott élők megszokott életformáját és elvárásait. A KREA Művészeti Alkotófalu területén már meglévő parasztház áttervezése a harmadéves enteriőr szakos hallgatók feladata volt, amely funkcióit tekintve az alkotófalu üzemeltetésében tölt be jelentős szerepet. Ezek közül kiállításra kerülnek majd a legjobbak, a harmadéves tervezőgrafikusok arculatterveivel együtt.

 A KREA iskola diplomázó tervezőgrafikusai és végzős tervezőoperátorai idén is létező termékek vizuális megjelenését gondolták újra. A diploma kiállításon látható lesz például a Lipóti pékség csomagolóanyagainak, és a SZIN fesztivál kiadványainak grafikai áttervezése, a Delfin Könyvek sorozat, a BKV és a CBA átalakított grafikai arculata, valamint két olyan betűcsalád, amely már egy rangos szakmai eseményen, a londoni BookFair-en is bemutatásra került.

Grafika: Sánta Dániel

 A KREA leendő divatstylistjainak egy szabadon választott témájú, minimum 8 képből álló divatsztorit kellett kitalálniuk és megszervezni a fotózását. Inspirálódott hallgató a Grey gardens című életrajzi drámából, volt, aki a Tarot kártyákat személyesítette meg és abból készített egy rituálét. Újratervezték az ANNAEVA divatmárka arculatát, és nagyon különleges hangulata lett az egyik klasszikus divatanyagnak, ahol híres női rocksztárok, mint Pixie Geldolf, Juliette Lewis vagy Debbie Harry image-t idézte meg a stylist.

Fotó: Viszlay Márk Styling: Eugenia Zsenya Bulah

 A fotó szakos hallgatók kétéves képzését lezáró vizsgamunka, az úgynevezett vizsgaremek egy összetett, autonóm fotográfiai feladat megoldása a többi szak diplomamunkái mellett ugyancsak kiállításra kerül az iskolában. A vizsgaremek elkészítésének koncepciójába éppúgy belefért egy kísérletező sorozat elkészítése, de lehetőség nyílt bármilyen kötött műfajú képsorozat megalkotására is, így több divat- és reklámfotó látható lesz majd.

 A diploma kiállítás zártkörű megnyitóját követően 2012. június 2-án, majd 2012. június 4-től június 22-ig a nagyközönség által is szabadon látogatható lesz a tárlat. Ezután egy válogatott anyag átkerül a margitszigeti Holdudvar galériába, ahol 2012. június 29-től július 12-ig lesz megtekinthető.

A KREA iskola 2012-ben diplomázó hallgatói:

Tervezőgrafika szak: Albert Eszter, Kerekes Júlia, Ormay Viktória, Romanek Imre, Sánta Dániel, Seidl Miklós, Szegedi Róza, Todorovits Márta

Tervezőoperátor szak záróvizsga: Gede Barbara, Ligeti Noémi, Sztojka Zsolt
Enteriőrtervező szak: Balog Nóra, Felhő Anita, Kókai Zsófia, Lovász Nóra, Mikus Levente, Oláh Nikolett, Paulovics Linda, Sulina Erika, Szoták Réka

Divatstylist szak: Baki Pál Gróf, Bulah Eugenia Zsenya, Füster Anett, Kratancsik Barbara, Marczin Zsófia, Sárosi Mária, Skyba Iryna, Szabó Eszter, Tankó Judit, Tilly Barbara

Fotó szak záróvizsga: Demeczky Mihály, Duba Máté, Gyarmati Réka, Kovács Zita, Lados Dávid, Széplaki Szilvia, Szilágyi Diána, Zsámboki Miklós

Első kiállítási helyszín: KREA Kortárs Művészeti Iskola
V. Budapest, Október 6. u. 18.
Megtekinthető:
Szombaton, 2012. június 2-án 12-20 között és 2012. június 4-től június 22-ig hétfőtől péntekig 10-19 óra között.
www.kreaiskola.hu
www.kreaiskola.freeblog.hu

Második kiállítási helyszín: Holdudvar galéria
XIII. Budapest, Margitsziget
Megtekinthető:
2012. június 29-től július 12-ig a Holdudvar nyitvatartási idejében, naponta 11 órától zárásig.
www.holdudvar.net