Vendégségben Sarkadi Fanninál

Fanniról korábban írtunk már, ő az Ooh my deer tervezője, akit nagyon kedvelünk. A múlt héten ellátogattunk hozzá, mesélt a munkájáról, az életéről, ittunk együtt epres limonádét, jó volt Fanninál.

Sarkadi Fannit és az Ooh my deer kollekcióját legelőször texilláncai és kiegészítői kapcsán vettük észre, de ennek már jó ideje. Fanni sok sok mindent bejárt az elmúlt másfél év során, mára érdeklődése első sorban a ruhák irányába mutat, mondhatjuk szerencsére, hiszen tervei és megvalósult darabjai egytől finoman ízléses, vagány, és nagyon szerethető darabok.

Természetes módon dolgozik az emberben a kíváncsiság, szeretné látni hol és hogyan alkot egy tervező, akinek a munkái közel állnak hozzá. Ez a természetes érdeklődés vezetett Fanninál tett látogatásomig, aki örömmel és lelkesen fogadta az ötletet, hogy vendégüllásson minket és megmutassa, hol dolgozik, tervez.

Fanni nem tudta mindig, hogy ruhák tervezésével szeretne foglalkozni. Hosszabb ideig úgy tűnt, hogy csellista válik belőle, ugyanakkor erőteljes vonzalmat érzett a kosárlabdázás iránt, kicsivel később pedig az idegenvezetés játszott fő szerepet életében. Nyugtalan évei során motoszkált benne a kíváncsiság és a tettvágy, mindent ki akart próbálni annak érdekében, hogy megtalálja azt a területet, ami legközelebb áll hozzá és ahol leginkább megvalósíthatja önmagát.

A döntő lépés a Budai Rajziskola ötvös-fémműves szakának elvégzése volt, Fanni ekkor tette le voksát véglegesen a kreatív területek mellett. A Fogasház egyik alkotóműhelyébe beköltözve idejének nagy részét ékszerek, kiegészítők tervezésével töltötte. Ruhák iránti érdeklődése csupán az elmúlt két évben ébredt fel. Igaz, korábban is foglalkozott textillel kiegészítők, ékszerek formájában, de ruhatervezéssel csak az utóbbi időben, melynek első kézzelfogható eredménye tavaly nyári minikollekciójában öltött formát.

[youtube width=”490″ height=”344″]http://www.youtube.com/watch?v=C0D7AAYf1PU[/youtube]

Az első kollekció nagy sikert aratott, designvásárok és kiállítások alkalmával számtalan pozitív visszajelzés érkezett a darabokkal kapcsolatban. Ezt követte az idei kollekció, melyet jóval alaposabban megfontoltság, tudatosság jellemez. A kollekcióban a ruhák mellett kiegészítők, övek, kámzsák és a jól bevált textilláncok továbbfejlesztett változatai is helyet kaptak.

Fanni kedvességének köszönhetően nem csak a tervezés folyamatába pillanthattuk be, de ajándékkal is kedveskedett a Stilblog olvasói számára. Az alábbi képen látható textilláncok egyikét sorsoljuk ki közös nyereményjátékunk keretében, melynek kapcsán nincs más feladatotok, csupán a helyes választ elküldeni az alábbi kérdésre:

Milyen néven tervez ruhákat és kiegészítőket Sarkadi Fanni?

A válaszokat a stilblog@stilblog.hu email címre 2012.június  10-én este hatig várjuk!

 

Fanni ruhái kaphatóak a WonderLAB bemutatótermében, kollekciójával kapcsolatos híreket, eseményeket pedig Facebook oldalán követhetitek nyomon!

www.oohmydeer.blogspot.hu

www.facebook.com/Oohmydeerfashion