KELE S/S 13 @ Pitti Uomo – Firenzében debütált a Kele új kollekciója

Az egyik legjelentősebb nemzetközi divatkiállításon a Pitti Uomo-n mutatta be a 2013-as tavaszi-nyári kollekcióját a Kele Clothing. A több mint tízezer buyer-t és a nemzetközi divat meghatározó újságíróit, bloggereit vonzó esemény egyetlen magyar résztvevőjét nagy érdeklődéssel fogadták.

 A korábbi pozitív külföldi visszajelzéseken felbátorodva tovább folytatja a nemzetközi terjeszkedést a Kele. A Pitti Uomo divatkiállítás és vásár forgatagában Kele Ildikó harmadik kollekciója számos érdeklődőt vonzott, melynek köszönhetően a közeljövőben, Szingapúr, az Egyesült Államok és Spanyolország után Olaszországban és Japánban is elindulhat a márka forgalmazása.

 A tervező új kollekciója a márka eddig is pontosan definiálható irányelveit követi: „A Kele egyedi módon tartja fenn az egyensúlyt az újdonság, a tradicionális elemek, a természetesség és a városi viselet között, ettől olyan izgalmas. Nem akar többnek látszani, mint ami valójában. Szórakoztató letisztultságot, egyszerűséget és praktikus viseletet kínál, mellőzve a felesleges elemeket.” – mondta el Ildikó.

 

A Kele kollekcióit végignézve olyan tudatos tervezői attitűddel találkozhatunk, melyben a hangsúly az organikus alapanyagokon, az élénk színeken és a jól megkülönböztethető stílusjegyeken van. Az öltözékeket alkotó színes nadrágok, virágos ingek, kötött ruhák, pulóverek, kardigánok a különleges anyagoknak és a szellemes megoldásoknak köszönhetően váltak igazán egyedivé. Kifejezetten izgalmasak a gallér alatt és a zsebekben megbúvó váratlan színváltások. A harmonikus színválasztás, a színek összekapcsolása egy-egy öltözéken belül rendkívül érzékeny, helyenként kifejezetten humoros. Ildikó ismét alkalmazza az általa kedvelt, áttört mintákat, azonban újfajta kelmeszerkezettel, hogy ezzel is kellemesebbé, szellősebbé tegye kötött ruhadarabjait. A kényelmes, praktikus, jól variálható öltözékek a különböző pamut és len alapanyagok, valamint a fa gombok által megőrizték természetességüket. A 2013-as tavaszi-nyári kollekció darabjai az urbánus dzsungelben minden gardróbot felfrissítenek!