Design környezetbe design kutyaházat!

Minden bizonnyal sokakban felmerült már a kérdés, hogy az éppen elkészült, vadiúj, minimalista családi ház mellé hol található stílusban illeszkedő kutyaház a család kedvence számára. Nos nem kell tovább keresgélni, Máté Zsolt belsőépítész gondolt megrendelőinek kutyáira is!

“Egy ügyfelem felkérésére, mészkőburkolatú modernista házához terveztem először egy rendhagyó kutyaházat. Miután kicsit utánanéztem,  és sehol sem láttam hasonló formatervezett házikókat, vettem a bátorságot, hogy még jobban beleássam magam a témába. Mindenhol a hagyományos formák láthatók, gondoltam kissé felfrissítem a témában az állóvizet.” – meséli Zsolt munkájáról.

A Kutyaház Design tervezőjét, Máté Zsoltot régóta foglalkoztatja a gondolat, hogy házi kedvenceinknek egy olyan kutyaházat alkosson, mely merőben eltér az eddigi hagyományos formáktól és teljesen új külsővel rendelkezik. Az egyik legfontosabb szempont a tervezés során az volt, hogy a ház funkcionálisan is tudja mindazt, amit egy igényes gazdi elvár egy ilyen kutyaháztól.

Anyaghasználatában új és időjárásálló felületet keresett, mely ellenáll esőnek, hónak, párának. A felület UV álló, melynek köszönhetően a ház hosszútávon megtartja színét,  és semmilyen felületkezelést nem igényel. A könnyen tisztítható, antiallergén anyag teljesen kopásálló, a tető ráadásul levehető, így a tisztítás sem okoz problémát!

A kutyaház leszerelhető thermo-függönyének köszönhetően a téli hónapokban is meleg kuckót nyújt kedvencünknek, illetve opcionálisan kaphat hőszigetelést, vagy infra fűtőpanelt is, így a vékony szűrű ebeknek sem lehet okuk panaszra! A ház környezettudatos külső burkolatot kapott, a belső faburkolat pedig újrahasznosított fapanelekből készül.

www.kutyahazdesign.hu