Füzetek hulladékból – Upcycled notebooks

Nemrégiben fedeztük fel a három friss diplomás fiatal formatervező ötletléből született, újrahasznosított anyagokból készült füzetkollekciót. Gyönyörűen kivitelezett, egyedi darabjaik nem csupán fenntartható voltuk és környezettudatos szemléletük miatt, de egyediségül okán is különlegesek!

A füzetkollekció Balázs Marianna, Potsa Gabriella és Szalai Veronika frissen diplomázott MOME-s formatervezők közös ötlete. A füzetek bőr- és papírhulladékból, kézzel készülnek, ezért minden darab más és más. A bőr a bútorgyártás- és eladás során keletkező feleslegből származik, míg a papírt a környezetünkben, a minden napi élet során termelődő maradékokból lelik fel. Egyes lapok fehérek, mások vonalasak, vagy éppen színesek, míg a bőrök között nehéz lenne két egyforma színűt találni. Így minden darabnak saját története van.

“A füzet tervezése közben olyan tárgyat akartunk létrehozni, mely hulladékból készül, de ez nincs rossz hatással a minőségére és a megjelenésére. Így azok is megszerethetik, akik nem feltétlenül környezettudatos terméket keresnek, csupán gondolataikat, ötleteiket szeretnék egy kicsit különleges módon megörökíteni.” – mondják a lányok a füzetekről.

A füzetek kaphatóak a Hybridart Design Shopban, a Front és az Insitu üzletében.