Printa’s Pest

A Printa’s Pest nem egy egyszerű turistáknak szóló guide, flyer vagy programfüzet, hanem egy felfedező út, amit egy egy olyan szerethető tárgy formájában adnak át, amit jó kézbevenni. Egy különleges útikalauz, amely segít felfedezni a várost, egy illusztrált térkép, amelyre feltettük kedvenc pesti élményeinket.

Az ötlet

A Printába betérő vásárlók gyakran érdeklődnek, hová menjenek vacsorázni, bulizni, kiállítást nézni – nekik kedveskedve készítették tavaly az első Printa’s Pest kiadványt. Olyan bárokat, romkocsmákat, galériákat, boltokat ajánlottak a kiadvány készítői, ahová idelátogató barátainkat szokták elvinni, hogy olyannak láthassák Budapestet, ahogyan az itt élők szeretik. Művészeket, barátokat, az egész Printa közösséget megmozgatva állították össze a térképet.

Idén szükség volt egy friss verzióra. Egyfelől azért, mert az első kiadás nagy sikert aratott, gyorsan elkapkodták. Másfelől mert Budapest folyamatos mozgásban van, rajzolódik át a az élmények térképe – új boltok, galériák nyílnak, menő romkocsmák zárnak be néhány hónap leforgása alatt.

 

A térkép

A Printa’s Pest megalkotásában a tervezőket saját közege érdekelte, a pesti belváros, főként a hetedik kerület vonzáskörzetének feltérképezése. A kiadvány formátumának megválasztása magától értetődő volt, hiszen a grafika és a szitanyomás fontos médiumok a Printa életében. A térképet tehetséges fiatal tervezők illusztrálták, és a Printa szitaműhelyében kapta végleges formáját, így  grafikaként is működik. Praktikus tokba helyezték és négy szitázott képeslappal egészítették ki. A szövegíráshoz Nick Robertson újságírót kérték fel, aki ellátogatott minden helyre személyesen, és leírta a tapasztalatait.

www.printa.hu