Roushk – Ahol az építészet és az ékszerek világa találkozik

Svetlana Nesterushkina neves európai és orosz építészstúdiókban kezdte karrierjét. Diplomata családban nőtt fel, ezért korán szenvedélyévé vált a különböző kultúrák megismerése. Jelenleg a tervező Dakar, Budapest és Moszkva között ingázik, miközben folytatja felfedező útjait a világ legszebb tájain, hogy újabb és újabb kézműves technikákra, különleges anyagokra és kellékekre bukkanjon.

A designert a számos Afrikában eltöltött év arra inspirálta, hogy az építészetben alkalmazott tehetségét egy különleges értéket és szépséget képviselő ékszermárka felépítésében kamatoztassa. Ékszereivel a természet páratlan kincseire hívja fel figyelmünket, és ez a stílus egyben a tervező védjegyévé vált. Limitált darabszámú, esetenként egyedi ékszereiben a különböző helyi népcsoportok, etnikumok ősi kézműves technikáinak és az orosz tervezőnő modern szemléletének konstruktív ötvözete köszön vissza. Az expedíciók során a gondosan kiválogatott anyagokból egyedülálló személyiséggel bíró kézműves darabok készülnek, városi viseletre is alkalmas ékszerek, ugyanakkor egyedülállóan fenséges stílusban.

A fókusz a természetes és organikus anyagokra helyeződik, mint a különböző magvak, csontok, fák, kagylók, amelyek eredendő szépsége érintetlenül épül be a ROUSHK kreációkba, magukban hordozva a természet lenyűgöző kreatív esztétikumát és erejét.

Valamennyi ékszer gondosan kifontolt, különös figyelmet fordítva minden egyes alkotóelemre legyen az egy egyenetlen afrikai fa vagy egy tuareg törzs által készített aszimmetrikus rézgyöngy. A tervező építészet-szempontú megközelítése a különböző törzsek kézművességével olvad össze, kifinomult ötvözeteként a természet eleganciájának és a szabad szellemű kifejezésmódnak. ROUSHK számára lényegtelen, hogy az egyes alapanyagok fényűzőek-e vagy sem, a kontrasztokra épülő alkotóelemek mégis csodásan kiegészítik egymást, fantasztikus összhangot eredményezve.

Svetlana kézzel készült, egyedi alkotásai nemcsak a régi és modern technikák, a természetes anyagok és féldrágakövek ötvözeteivel váltak egyedivé. Különlegességük, hogy valamennyi ékszer feltűnő, ám mégsem hivalkodó, lezser, ugyanakkor elegáns, akár meglepően nagyméretű, de mégis kifinomult. A természet iránti tiszteletet és egyben a legmagasabb luxust megtestesítő design és a különböző kultúrák misztikuma valamennyi ROUSHK ékszerben tükröződik.

A csilingelő, selymes vagy érdes tapintású, fénnyel játékot játszó, sőt, olykor a trópusi erdők illatát árasztó ROUSHK kreációk már kaphatók Zólyomi Zsolt parfümőr parfümériájában, a Le Parfum Croisette-ben.