Ottoverstein nyereményjáték

Az Ottoverstein kollekciójának darabjai elsősorban a hetvenes, nyolcvanas évek – napjainkban már old schoolnak nevezett – sportos divatját kedvelő rétegnek készülnek. A márka egyedi stílust képvisel a hazai piacon, termékeik a legjobb minőségű alapanyagokból készülnek hazai gyártásban. A márka tulajdonosával, Balogh Borsával beszélgettünk.

– Kik vagytok, hányan vagytok és eredendően milyen területekről érkeztetek?

– Ha tulajdonjog és ügyvezetés szempontjából nézzük akkor ez egy saját ötletből induló, egyszemélyes vállalkozás, viszont ha kérdezik, általában többes elsőben beszélek róla, mert egyrészt jobban hangzik, másrészt több ember is részt vesz/vett már a munkában. Fotós, honlapszerkesztő informatikus, illetve varrónő sem vagyok… Végzettségem szerint történelemtanár vagyok, bár egy másodpercet sem dolgoztam a szakmában.

– Mikor alapítottad a márkát és hogyan jött az ötlet?

– Az ötlet jött a legkönnyebben, én mindig is ilyen felsőket hordtam és hát finoman szólva is igen szűk volt a választék a hazai piacon, úgyhogy gondoltam, talán érdemes lenne konkrétan egy old school stílusra specializált márkát létrehozni, hátha lesz még akit érdekel rajtam kívül. Ha meg nem, akkor tök jó felsőim lesznek életem végéig. Szerencsére eddig inkább az elöbbi forgatókönyv látszik megvalósulni.

– Ki tervez a ruhákat és hol történik a gyártás?

– A szabásmintákat természetesen szakemberrel gyártattam le, meglepően pepecselős munka volt, de a végén szerencsére olyan lett mint amilyet elképzeltem. A minták, színek, saját elképzelések, bár nyilván bőven van mire támaszkodnom a ’70-es ’80-as évekből. A lényeg, hogy a régi fazont, hangulatot hozza vissza a termék. A gyártás, Budapesten történik egy kis varrodában.

– Új darabok tervezésekor mi inspirál?

– Nemrég láttam pár percet egy ’79-es Fradi-Újpest örökrangadóról. Na például azok a cuccok.

– Honnan származik a márka neve?

– Mindenképpen valami személynevet szerettem volna, mert azok mindig jól hangzanak, de mivel nem vagyok divattervező, ezért a sajátom talán kicsit nagyképű lett volna, úgyhogy maradt az Ottoverstein. Egyszer azt álmodtam, hogy valakinek ez a neve, de arra már nem emlékeztem reggel, hogy mit csinált, remélem nem valami rosszat. Ezután levédettem. Tényleg így történt.

– Retro, vagy Old School?

– Hát igen erre a honlapon is kitértem pár szó erejéig. Egyrészt utálom ezt a szót, hogy retró, másrészt szerintem van egy olyan hullám vagy stílus vagy nem tudom minek nevezzem, hogyha valaki piacra dob valamit és tudja hogy gyengébb, vagy gagyibb mint a versenytársaké, akkor csak rá kell húzni, hogy retró és egyből elmegy ugyanannyiért, vagy még drágábban is, mert az “trendi”  (amúgy ez a másik szó amit tiszta szívemből utálok.). Így lesz retró konditerem, retró albérlet, meg a  retró kávézóban a retró kőbányai négyötven. Ezért old school az Ottoverstein.

– Mitől különlegesek az Otto Verstein darabok?

– Pont attól amitől nem azok. Itt nincsenek óriási megfejtések, szakmai bravúrok egy-egy zsebre, kapucnira, vagy mintára, ezek pont azok a puritán, egyszerű szabású,  ’70-es, ’80-as évekbeli zippzáros felsők adaptációi, amiknek a rajongója vagyok. Ezenkívűl természetesen a minőség, csak a legkiválóbb alapanyagokkal dolgozunk.

– Hol kaphatók az Otto Verstein ruhák?

– A két “Szputnyik shopban” illetve az “Égboltban” van néhány darab, ahol meg lehet nézni, fel lehet próbálni, és meg is lehet venni őket,  de a teljes kollekcióból csak a honlapról lehet rendelni. A rendelést igény szerint postázzuk, vagy személyesen is átvehető a bakáts téri Szputnyikban.

– Mik a terveitek a jövőre nézve, mit szeretnétek elérni ahhoz, hogy boldogok legyetek?

– Közeli tervek között elsősorban pólók, hosszúújjú pólók szerepelnek, illetve a honlapra egy amolyan “customize”, menüpot ahol mindenki néhány kattintással saját maga tervezheti az egyedi felsőjét egy adott szín- és mintaskála segítségével. Azt hiszem ebben a kategóriában Magyarországon még nincs hasonló, bár lehet, hogy tévedek. Hosszútávú tervek pedig egyértelműek. Minél több olyan embert Ottóban látni, akik értékelik, hogy felsőjük, handmade, minőségi, egyedi és nem két marék rizsért készítette egy szerencsétlen távol-keleti. Illetve a világbéke.

 A nyereményjáték keretében egy 15 000, és két 5000 Ft-os vásárlási utalványt sorsolunk ki. Ezen kívül a játék összes résztvevője egy egyszeri, 20%-os kedvezményt kap – ez nem vonható öszze más kedvezménnyel, illetve a kedvezményes termékek teljes áron vesznek részt a játékban. 

A játékban való részvételhez lájkoljátok az Otto Verstein Facebook oldalát, és küldjétek el nekünk a márka alapításának évét ( az Ottoverstein Facebook oldalán a “névjegyre” kattintva, vagy a honlapon található apró segítség.) a jatek@stilblog.hu email címre! 2012. december 21-én sorsolunk! Hajrá!