Ajándékterminál

Éreztétek már úgy az ünnepek közeledtével, hogy jó lenne egy kicsit kiszakadni a rohanásból? Ha a szeretteinknek szánt ajándékok szinte “maguktól szembe jönnének”? Ráadásul olyan tárgyak, amelyekkel lélegzetelállító meglepetést szerezhetünk? Vagy csak jólesne feltöltődni szép látvánnyal, esetleg egy kulturális élménnyel, és egy jó kávé mellett az ablakon át nézni a hóesést..?

Valami hasonlóra vágyott a Design Terminál csapata is, mikor megálmodta különleges karácsonyi programsorozatát, az Ajándék Terminált, melyet immár második alkalommal rendeznek meg az Erzsébet téren.

2012. december 8. és 23. között az egykori buszpályaudvar épülete egy gyönyörű téli kiállítóhellyé alakul, ahová a betérők csaknem 100 hazai tervező munkáit csodálhatják meg, ékszertől a bútorig, öltözéktől a használati tárgyakon át a játékokig.

Képviselteti magát többek között Abodi Dóra, Konsánszky Dóra, Losonczi Áron, Vágó Réka, illetve az Artista,The Béta Version, a Folqa,a Hannabi, az IVANKA, az INER,a JeSuisBelle, a Lokalwear, a Medence Csoport, a MIMM, a Nubu,vagy a Pos1t1on – és még sokan mások.

 A nyitónapon, december 8-án szombaton este 20h-tól várja a nagyközönséget a Terminál designtárgyak sokaságával – és remek hangulattal! A nyitást ugyanis egy nagy bulival ünneplik meg, amihez a zenét DJBootsie szolgáltatja.

És kivételesen most nem érvényes a szabály, hogy “a tárgyakhoz nyúlni tilos”, mert szabad! Sőt, a bemutatott designtárgyakat meg is vásárolhatják az egyedi és minőségi ajándékot keresők!

Fontos megjegyezni, hogy mindebből a Design Terminálnak anyagi haszna nem származik – csak a jó érzés: egy újabb lépést téve így a kreatív ipar ösztönzéséért! Az alkotások tehát a tervezőktől egyenesen a közönséghez jutnak el, emiatt az árak kifejezetten pénztárca barátak. A szervezők  szeretnénk ezzel bebizonyítani, hogy egy magyar tervezőművész egyedi designtárgya ugyanúgy elérhető bárki számára, mint a bevásárlóközpontok tucatportékái, csak épp sokkal maradandóbbak és izgalmasabbak! Ráadásul aki egy ilyen tárgy megvásárlása mellett dönt, a hazai kreativitást, a magyar alkotókat támogatja.

A kiállító tervezők ugyanakkor egy-egy tárgyat jótékonysági árverésre is felajánlanak, melyet december 12-én 19 órától rendeznek a Design Terminálban, Winkler Nóra vezetésével. Az aukció teljes bevételét az Őrzők Alapítványnak, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványának ajánlják fel.

December 13-án 19h-tóla DEMO NODE Audio-Vizuális Műhely fénykísérleteiben gyönyörködhetnek a látogatóink, amihez a „fényalávalót”a Műhely zenei vonalához tartozó DJ-k húzzák.

December 14-én  a Design Terminál nagy sikerű pályázatához kapcsolódóan, Gombold újra!-napot tartanak, melynek keretében – az idén döntőbe jutott tervezők kollekcióit is segítségül hívva – öltözködési, smink- és frizura-tanácsadást tartanak azoknak, akik legalább 8000 Ft-ért vásároltak a kiállított tárgyakból. A profi végeredményt Kovalik Anna stylist, Kovalik Natasa sminkes, és Várfi István fotós garantálja.

Cím: Design Terminál – 1051 Budapest, Erzsébet tér 13.