DAIGE

Egyedi minták, friss színek, laza, sportosan elegáns stílus… ez a DAIGE, egy fiatal hazai divatmárka, melynek tervezői (Dudás Ildikó és Tóth Melinda) nagy lelkesedéssel meséltek magukról és munkáikról (no meg közbeszólt néha Malac kutya is ;-).

A lányok a Krea hallgatói, akik itt is találtak egymásra, egy órai csapatmunka során, mikor is feltűnt nekik, milyen jó együtt dolgozni, s milyen inspirálóan hatnak egymásra. Nem is hagyták annyiban a dolgot, következtek a folyamatos eszme- és vázlatcserék, majd 2012 nyarán megalapították közös márkájukat, s meg sem álltak a Marie Claire Fashion Days-ig, ahol bemutatták „the LEAGUE” elnevezésű kollekciójukat. December 7-től pedig a Heinrich Alkotói Szinten is megtaláljátok őket, hiszen ott nyílt meg showroomjuk.

Nem is gondolná az ember, hogy ilyen rövid múlttal rendelkezik a márka… Egyedi, játékos megoldásaik (például nyakrész alatti nyílások, csomózott ruhaalj, steppelt betétek), vidám színeik és print anyagaik felismerhetővé teszik darabjaikat. Érdekesség, hogy egyedülálló módon bőrre is nyomtatnak.

A lányok célja, hogy elérhető áron örvendeztessék meg vásárlóikat a különleges ruhákkal. Üllői úti showroomjuk nem „csak” munkatér, hanem üzletként is funkcionál a Heinrich Alkotói Szint egyik terme, ahol saját kollekcióik mellett rendszeresen bemutatnak majd vendégtervezőket is.

Ildikó és Melinda nem csupán terveikről meséltek izgatottan, hanem mindenről, ami ruháikkal kapcsolatos: a lookbook fotózásokról, illetve a ruhakészítés minden egyes fázisáról, az inspirációgyűjtéstől kezdve a tervezésen át egészen a megvalósításig mindenről odaadással számoltak be. A legnagyobb mosolyt mégis az csalja a szájukra, mikor a vevő arcán megpillantják az örömöt, amit egy (vagy több) DAIGE ruha okoz. Mi mást is kívánhatnánk, hatalmas mosolyokat és sok vendéget a showroomba!

lookbook fotó: Hencz Péter

portré: Várfi István