Újabb hazai Red Dot díj!

A tavalyi év után idén is elnyerte a világ legnagyobb design elismerését a CO&CO Designcommunication! A design Oscar-jának aposztrofált Red Dot Design Award 2012-es versenyén a designcég idén egy különleges sóinhalátor készülékkel nyerte le a legrangosabb elismerést termék kategóriában, olyan márkákkal együtt, mint az Apple, Bosch, Braun, Bang&Olufsen, Nike, Hilti, Nikon, LG, Sharp, BMW, Audi, a teljesség igénye nélkül említve.

Tél van és dugóban ülök az autómban, a légkondicionáló forró levegőt fúj a szélvédőre, mert a jéghideg szmog kívül elviselhetetlen – mit tehetek? Kényelmesen hátradőlök az ülésben, az orromhoz emelem a mentol aromás orrinhalátort, a kis mobil sószobámat, és türelmesen várom, hogy hazaérjek.

A Dry Salt Inhaler  egy innovatív, ergonomikus, hordozható egészségügyi termék, ami biokompatibilis műanyagból készült, alkalmas gyógyászati használatra, és csak természetes sókristályokat tartalmaz a bányából, mely a legnagyobb só forrás Európában, Parajdon, Romániában. Ez egy természetes, gyógyszermentes termék külső alkalmazásra, amely megkönnyíti a következő tüneteket és betegségeket: asztma, bronchitis, COPD, légúti allergiák, maxillaris és orrmelléküregek elzáródása, sípoló légzés, köhögés, légszomj, horkolás, dohányzás mellékhatásai.

A termék innovációja a mai só-inhalátorokhoz képest a formájában, anyagában rejlik. A nehéz, kerámia inhalátorokat kényelmetlen használni, nem könnyű magunkkal vinni, csak otthoni használatra van kitalálva.

A tervezők kitűzött célja, hogy a szmoggal és szálló porral terhelt nagyvárosok lakói figyeljenek magukra, és foglalkozzanak a megelőzéssel, tehát ne csak akkor használják a só inhalátorokat, amikor már gond van, hanem akkor is, amikor még nincsenek asztmatikus tüneteik, nem allergiások. Természetesen a rehabilitációban is segít a termék, de fő üzenete a megelőzés, az egészséges életminőség  folyamatos fenntartása. A wellness és spa szolgáltatások fontos kiegészítőjeként trendteremtő módon használják a sószobákat, valamint ezek intézményi megoldásai az óvodákban és iskolákban is terjednek közösségi térként kialakítva. A só jótékony hatása így ismert és elismert Európa szerte. Viszont ezeknek a szobáknak a korlátozott elérése miatt mindenképp jó, ha rendelkezünk saját mini sószobával, azaz sóinhalátorral, és rendszeresen, naponta 15-20 percet használjuk is azt.

A termék egyedülálló jellegét bizonyítja az a tény is, hogy 2012-ben elnyerte a Red Dot Design Award-ot, termék kategóriában. A zsűri véleménye:Ennek a terméknek elragadó a designja, egy organikus formát vázol föl, amely egy lapos kavicsra emlékeztet. A fehér, sima felület tisztaságot és frissességet közvetít.”

Az INHALO DSI tökéletes öko-termék, 100%-ban lebomló anyagból készítve! Mivel a tartalma, a só természetes, és a külső termék kukoricából lesz, ezért komposztálható és lebomlik használat után. Az ehhez hasonló 100%-ban újrahasznosítható termék nagyon ritka! A környezetvédelem a CO&CO egyik legfontosabb társadalmi küldetése, így mutat példát a gyártók számára.

 

Az INHALO DSI orr- és száj inhalátor piacra lépését megelőzően most először lesz kapható Magyarországon a Projekt Showroom Karácsonyi Pop-Up Boltjában december 13 és 20 között limitált darabszámban, 2013-ban pedig tervek szerint a jelentősebb patikákban, valamint design shopokban is elérhető lesz a termék.

A termékfejlesztésben nagyon fontos partnerek a Salt Pharma, a parajdi sóbányából importált értékes tartalom, a sókristályok szállítója, és a DSI termékcsalád tulajdonosa, az amerikai Ascent Consumer Products, Inc., valamint a termék gyártója, a GIA Form Kft. A termékcsalád hazai és európai értékesítésében a Sanatis Kft. segíti a fejlesztőket szakértelmével.

 Tervezők/Design:

Co&Co Designcommunication Kft. / www.coandco.cc

Cosovan Attila, Cosovan Tamás, Hoffer Gábor, Hosszú Gergely, Nagy Richárd, Oravecz András, Sümegi Éva

A termék hivatalos európai oldala: www.inhalodsi.eu