Készíts Karácsonyra… finom falatokat!

2,5 éve már, hogy bemutattam nektek a Vegasztrománia blogot. Ez idő alatt számtalan új gasztro blog született, melyek izgalmas receptekkel, ízléses fotókkal, online magazinokkal és ételkóstolókkal kedveskednek olvasóiknak, de szívem (blog)kalácsának egyetlen mazsolája továbbra is a Vegasztrománia maradt.

Izgalmas receptekre és szép fotókra több oldalon is bukkanhatunk. Gusztusos díszítés, ízléses kompozíciók, gondosan összeválogatott tálak, terítők, evőeszközök és egyéb kiegészítők, harmonikus színek, és ügyes fotós munka teszi még vonzóbbá az ajánlott finomságokat. Szerencsénkre a konyha- és blogtündérek a receptek leírása mellett tényleg ügyelnek a megjelenés apró részleteire is, de Bede Anna, a Vegasztrománia írója, szerkesztője, fotósa, mindenese 🙂 valami pluszt is hozzátesz a képeihez. A fotók rendkívül érzékenyek, hangulatosak és játékosak, személyes morzsákat is rejtenek, finom, egységes színekbe burkolóznak, a sorokkal karöltve pedig remekül közvetítik Anna élet- és ételszemléletét. Egy-egy új bejegyzés megjelenésekor rendszerint utolér az esztétikai sokkhatás, aztán amikor magamhoz térek és a betűk végére érek, újabb mámorba pottyanok, hiszen a – szintén személyes – sorok fantasztikus ételek receptjeit őrzik (és még a nem vegákat is lázba hozzák, bizony ám)! Közülük kínálok most néhányat, melyek karácsonyi ajándékként és/vagy ünnepi menüként is elkészíthetők, húsevőknek egyaránt!

Nagy örömet szerezhettek például az alábbi csodákkal:

Az ünnepi asztalra pedig a következőket ajánlom:

Ha szeretnétek megízlelni néhány Vegasztrománia fogást, térjetek be a Castro Bistróba (az étlap egy része Anna receptjei alapján készült ugyanis), vagy jelentkezzetek főzőtanfolyamra!