Kniff – Expedition

Megérkezett a Kniff téli kollekciója, melynek zászlóshajója, a gyönyörű Zenith télikabát szerelem első látásra! De ahogy hallom, nem csak nálam, Bordács Andi, a Kniff tervezőjének elmesélése alapján a megjelenés óta hatalmas siker. Ha gyorsak vagytok, még azért elkészülhet karácsony előtt!

 

A természet szeretetét, tartósságot, időtállóságot és funkcionalitást ötvözve született meg a KNIFF Expedition kollekciója. A tervező az őt körülvevő emberek életmódjára és körülményeire ad gyakorlatias választ – a városi túlélők számára. Egyszerű szabásvonalak, innovatív, gyakran túlzó formák és méretek teszik nagyvonalúvá az öltözékeket, ezáltal a kényelmen van legnagyobb hangsúly – oltalmazó burokként nyújtanak védelmet az igazi téli hideg ellen.

A Kniff ruha már kiválasztása pillanatában identizálja viselőjét, miközben szabad teret ad személyiségének kiterjesztésére. Ehhez azonban elengedhetetlen az a könnyed komfort érzet, melyet a márka által szigorúan betartott természetes alapanyagválasztás garantál.

Ösztönös megérzések által vezérelve úgy formálódik a pamut, a gyapjú vagy épp a kordbársony, hogy a ruhák új, absztrahált formákként is funkcionálnak – folyamatos, pezsgő kísérletezés eredményeképpen. A hajtogatás és a formák felrázása olyan ki nem próbált tulajdonságokat csalogatnak elő a textíliákból, amelyek mindeddig szokatlannak számítottak.

Praktikus és demokratikus attitűd jellezmi a kollekciót, hiszen továbbra is figyelmen kívül hagyja az aktuális trendek sziluettjeit, így a ruha viselőjének alakja megbújhat vagy akár rejtőzködhet is abban a szabás egyszerűsége által. Funkció és illúzió barátsága teszi kifejezővé és különlegessé a ruhát. A letisztított, majd felforgatott és továbbgondolt szerkezet – a KNIFF-től elvárt fondorlatos geometrikusság – finoman enged csak különbséget tenni férfi és női sziluettek között, melyet meseszerű, néhol kézzel megmunkált finom részletek tesznek eszenciálissá.

A kollekció kampányfotóit ismét az erőteljes belső világáról híres Kóti Réka készítette.

Bordács Andrea 2010-ben alapította márkáját Budapesten, mely kezdetben egyedi utcai majd alkalmi ruhák tervezésével és kivitelezésével foglakozott . A Kniff idővel kinőtte kereteit, és az addig a tervező által kézzel létrehozott, szabásminta nélküli megismételhetetlen darabokra egyre szélesebb körben lettek fogékonyak. Tematikus, a divatnaptártól függetlenített, kisszériás kollekcióit 2011 nyara óta mutatja be folyamatosan megújulást keresve.

A Kniff darabok megvásárolhatók a Flatlab budapesti alkotóműhelyében, a Baross utca 3. szám alatt, a Kálvin téren!

www.kniff.hu