Showroom Budapest / Gold Cave 99.9 / Magyar tervezők Los Angelesben

A Showroom Budapest egy fashion party keretein belül mutatta be tizenkét magyar tervező alkotásait Los Angelesben a múlt héten. A rendezvénynek február 2-án a magyar származású Emmy-dijas rajzfilmes Csupó Gábor (Simpson family, Fecsegő tipegők stb. alkotója) galériája a santa monicai gGallery adott otthont.

A “Showroom Budapest” keretében a galériát a projekt nevéhez hűen arany barlanggá alakították át. A performance keretein belül a térben a ruhák, és design tárgyak műalkotásokhoz illően jelentek meg, Wanda Martin divatfotós “Aureus Gloria” editoriáljai ölelésében. Egy héten át csodálhatják meg az érdeklődők nem mindennapi darabokat.

A Showroom Budapestet megálmodó kurátorok Jankovics Mariann (fotós-stylist) és Oláh Anna (iparművész-táskatervező) elhatározták, hogy egy, csak erre az alkalomra kialakított, egyedi installációban nemzetközi szinten prezentálják a magyar designerek alkotásait. Első állomásuk a projekt nevét is ihlető, a filmsztároktól és napfénytől csillogó angyalok városa: Los Angeles.

A gGallery és a performance alkotóinak célja a hordható “műalkotások” hirdetése, hogy korunkban nagyobb teret kapjanak az innovatív, egyedi, magas művészeti tartalommal bíró ruhadarabok és használati tárgyak. Jövőbeli terveik közt szerepel, hogy a “GoldCave 99,9 project” a világ több nagyvárosában is teret kapjon, és bemutathassák a világnak hazai tervezőinket. A nagy sikerű megynitópartyt követően már érkeztek is ígéretes ajánlatok.

A helyszín és a rendezvény kreatív részének megálmodásában és kivitelezésében Filkey Áron a Magyar “papírmágus” iparművész és Ujfalusi Károly gGallery managere működött közre. Az “arany barlang” elkápráztató divatkincseit a Nostalghia, (a klasszikus elektronika egyedi es korszakalkotó élőzenéje), az ízletes ételek és kiváló borok tették felejthetetlenné.

A projekt ötletgazdái ragyogó “barlangjuk” őrzőiként Budapest város címeréből adaptált arany Griffeket hívtak segítségül. A griffmadár alakja nem csak  a magyar népmesékben jelenik meg, a mítológia a kincsek őrzőinek és minden teremtmény urának tartja ezt a madarat, mely hosszú időn át a fejedelmek és királyok jelképe volt. Remek választás.

A bemutatkozás nagyszerűen sikerült, a los angelesieket lenyűgözték a magyar tervezők alkotásai. A party meghívott vendégei közt voltak befektetők, újságírók (pl. a LosAngeles Time), orvosok, ügyvédek, és néhány olyan sztár is tiszteletét tette, mint Jay Tavare (az indián filmek hires figurája), a Skrillex (zenész), Steve Cook (zenész).

A kiállításon bemutatkozott: DoraAbodi (Abodi Dora), Sarolt jewelry (Végh Sarolta), AnnaAmelié (Oláh Anna), KataSzegedi (Szegedi Kata), DanielBenus (Benus Dániel), Nubu (Garam Judit, Hajdú Anett, Kovács Adél), Dori Tomcsanyi (Tomcsanyi Dóri), Vido Nori (chair designer), YESSUS (Jankovics Mariann&Végh Sarolta), Vayaro (Ujfalusi Karoly), JULIA KALDY (Kaldy Julia), ZAKO , Zsazsa Bodizs.

 

 

facebook.com/showroombudapest